SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bir Bayram Geçti

Bir Bayram Geçti

17 Haziran 2018 Pazar - 10:11








Öncelikli olarak tüm okuyucularımızın Raman bayramını kutları. Alışa gelmiş bayramlar geride kaldı. İnsan oğlu her geçen senede bir önceki yılın bayramını arar oldu. Nerde o eski bayramlar sözünü muhakak duymuşsunuzdur. Bayram bereketide peşinde getiriyor. Bayram öncesi verilen ikramiyeler maaşlar ve tarım ödemeleri piyasaları canlandırıyor . Esnaf adeta bayramı bekler durumda kalıyor. Nitekim bu bayramda oyle oldu. Özellikle emeklilere verilen 1000 TL lik bayram ikramiyesi adeta insanlara ilaç gibi geldi.

Artvin'in her ilçesinde bayram adeta farklı kültürlerde yaşanıyor. Bildiğiniz gibi Artvin'in her ilçesinde farlı dil şiveleri ile kültür bolluğunun olduğu bir il olarak dikkat çekiyor. Sahil bandına bakıldığında bayramlarda sabah köyler ve mezarlık ziyaretinin ardından vatandaş soluğu çarşıda alıyor . İç kesimlere gidildiğinde bu tam tersine dönüyor Yuseli ilçesinde bayramda çarşıda vatandaşı bulmak çok zor esnaf sanki kepenk indirmiş durumda .

iyisi ile kötüsü ile bir ramazan ayınıda geride bıraktık. Hani derler ya seneye kime nasip kime kısmet. Bu ramazanda seçim atmosferi ile geçti. Aslına bakarsanız ramazan nedeniyle seçim çalışması vatandaşın hiç umrunda olmadı. Vatandaş artık sadece ekmek teknesine bakıyor oldu. Ekmek teknesinden başka zaman ayıracak her hangi bir uğraşı bulamıyor çunku kafasını kaldıracak zamanı yok . Bu nedenle seçim çalışmalarıda soluk geçti. Bayramdan sonra seçime 1 haftalık bir süreç var, bakalım bu seçim çalışmaları nasıl devam edecek. Aynı ramazan formatında mı ilerleyecek yoksa herhangi bir  hareketlilik gelecek mi. Tabikide bir hareketlilik bekleniyor süre kısaldıkça yarış kızışır... vatana millete hayırlısı diyelim esen kalın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap