SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Berlin'de bölünmüşlük izleri

Berlin'de bölünmüşlük izleri

15 Kasım 2017 Çarşamba - 09:00








Berlin’e yaptığımız araştırma gezisinde Almanya’nın politikasına yön veren parlamentosunu, hükümet binalarını ve önemli bakanlıklarını izlemekle kalmayıp, kentin yakın tarihiyle de yüzleştik.

Yarım yüzyıldan beri Almanya’da yaşayarak tanığı olduğum uluslararası gerçekleri politika bazında kaleme almak istemiyorum. Yalnız Türkiye ile Almanya arasındaki soğukluğun ne Almanya’da ne de Türkiye’de söylenenlerden ibaret olmadığını, her iki ülke de gerçek sorunların nedenleriyle değil, sonuçlarıyla uğraştığı bizce bilinmektedir.

İkinci Dünya Savaşı’nda sosyalist ve kapitalist devletler arasında parçalanan Berlin, bugün parçaların birleşmesiyle bambaşka bir görünüm alsa da Doğu Berlin’de Rusların, Batı Berlin’de Amerika Birleşik Devletleri’nin tarihe düşen izleri hiçbir zaman silinmeyecek kadar derindir.

Buna Berlin Duvarı’nın kalıntıları, Rusya’nın Doğu Berlin’de diktiği devasa zafer anıtları sonsuza dek tanıklık edecektir. Yazımızın başındaki fotoğraf karesinde şimdi sembolik olarak Batı ve Doğu Berlin sınırında nöbet tutan Amerikan askerlerinin arasına girecek kadar Berlin’i izleme fırsatı bulduk.

Ekteki fotoğraf gerçeklerin aynası olduğu için yazımıza eşlik ediyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap