SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ben size Alex Çipras'ı anlatayım mı?

Ben size Alex Çipras'ı anlatayım mı?

16 Şubat 2019 Cumartesi - 09:10








ÇİPRAS BİR ATEİST

İktidara geldiğinde Yunanistan iflasını ilan etmişti. Bugün GSMH 300 milyar euro. Kişi başına düşen milli gelir 28 bin euro. Emekli maaşı 1200 ila 7400 euro arasında. Emekliler ve memurlar maaşlarını alamıyordu, bankamatiklerden sınırlı para çekiliyordu. İlk işi sahtekârları, yandaşları, hırsızları devletten kovmak, yargıya göndermek oldu. Bizdeki TÜİK benzeri kuruluşun yöneticilerini hapse attırdı. Hala çatı katındaki 3+1 dairesinde oturuyor, 1998 model şahsi arabasını kullanıyor. Bakanların makam arabalarını, oturdukları devlete ait evleri ve devlet uçaklarını sattı. Bakanlara 'Meclise şahsi araçlarınızla ya da motosikletle geleceksiniz. Benzin parası yok' dedi. Milletvekili maaşlarını düşürdü.

Yolsuzluk komisyonu kurdu. Devlette yolsuzluk yapanların hepsini hapse attırdı. Çaldıkları paraları kuruşuna kadar geri aldı. '7 sülalemden en uzak akrabam bile devlet idaresine yaklaşamaz' dedi. Avrupa Birliği'ne, dincilere, ırkçılara meydan okudu, hepsinin düzenini bozdu. 'Devlette liyakat esastır, bilgisi, birikimi, donanımı tam ve dürüst olan insanlar görüşleri, inançları her ne olursa devlette görev alır' dedi ve dediğini yaptı. 'Ateist olmam milliyetçi olmama engel değildir. Yunan halkının ve Yunan devletinin çıkarları her şeyden önde gelir' dedi. Ve bugün Yunanistan ekonomide bizi üçe katladı. Papazların ekmeklerini kesti, otoritelerini bitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap