SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bedava sudan,kullanılmayan Anayasaya kadar

Bedava sudan,kullanılmayan Anayasaya kadar

17 Ocak 2019 Perşembe - 11:00








Bugün biraz ondan (seçim), biraz bundan (fındık) söz edip, “bedava su içmek”ten tutun da, kullanılmayan “Anayasa” ile yerelden alınıp, genele verilen belediyeler için söz edelim.

“BEDAVA SU” OLMAZ MI?

Dün, “Güç Hak’kın, halkın ve haklının olmalıdır” ilkesi ile “31 Mart’tan sonra da inşallah öyle olacaktır” diyerek Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olan Mustafa Canlı ile hoş sohbet eyledik.

Liyakate ve görevde sadakate öncelik veren Sayın Canlı, seçim kazanmak için her yolun mubah, her türlü yalanın da helâl sayıldığı bir zaman dilimi için; “Bize yakışmıyor” dedikten sonra bir örnek vererek, bir başka belediye de, adaylardan birinin “Suyu bedava vereceğim” dediğine dikkat çekti.

Ardına da; “Böyle bir şey olur mu?” sorusunu ekleyerek verdi veriştirdi.


Sevgili Mustafa Canlı’nın “Olur mu?” dediği bedava su verme işi, aslında olabilir de!

Nasıl mı?

Mesela Trabzon’da Değirmendere’nin, Gümüşhane’de Harşit’in, Artvin’de Çoruh’un, Fırat’ın, Dicle’nin, Aras’ın suyundan, “Bedava veriyorum. Gidin alın” hesabıyla bu su vaadi verilmiş olamaz mı? Olur da; verilir de, alınır da!

ANAYASAYA DEĞİL, “BİZE GÖRE” OLUR İSE...

Devlet Bahçeli; AK Parti İstanbul Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım ile ilgili olarak; “TBMM Başkanlığından istifasına da gerek yoktur. Bize göre durum böyledir” demiş.


Gerçeğe bakarsak, “Bize göre” diyen Sayın Bahçeli haklıdır!

Çünkü, bu ülkede yazılı kurallar ile uygulamalar tamamen farklıdır. Yani kurallar değil, erk sahiplerinin tercihleri uygulanır, gerçek olur. Onun için Anayasa’nın yazılı 94’üncü hükümlü maddesinin, yazısız olarak “hükümsüz” sayılmasını yadırgamak, abesle iştigal olur!

GELECEK FINDIĞA FİYATI BUGÜNDEN BİÇENLERE!

TMO depolarının değil de, bazı stokçuların kasalarının dolduğu devlet alımlarındaki gerçekler körler tarafından görülüp, sağırlarca bilinir iken, fındıkta günün değil, 8-9 ay sonrasının hesabını yapma işi yine başladı.

Hem de Mehmet Akif Ersoy’un; “Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar, Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi” tespitini bir türlü anlamak istemeyenlerce!


Nasıl mı?

Alın size, geçen hafta MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un beyanlarından bir satır:

“Fındık fiyatının 14-14.5 lira seviyesinde seyretmesi, seneye bu fiyatın altına düşmeyeceğini gösteriyor.”

İyi de, “Fındığın 20 lira çıktığı Haziran ayından sonra yeni ürün ile 10 liraya düştüğünü yakın tarihte de görmedik mi?” sorusunun cevabı ne olacak?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap