SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bıçakcıoğlu ve Beşikdüzü

Bıçakcıoğlu ve Beşikdüzü

23 Temmuz 2018 Pazartesi - 09:25








Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu teleferik projesini hayata geçerdi. Bıçakçıoğlu’nun Beşikdüzü’nün cazibe merkezine dönüşmesi için yürüdüğü yolda çok emek var. Trabzon Boztepe’ye, ardından Sümela’ya teleferik yapılması tartışması sürerken Bıçakçıoğlu’nun bu projeyi hayata geçirmesi kararlılığın göstergesidir.

Başkan Bıçakçıoğlu’nun ilçenin ‘Kasabının Şerifi’ olarak teleferik projesinin arkasına sığınmayacağını herkes biliyor. İlçenin sahip olduğu özellikleri, yatırımlarla birleştirerek büyük adımlarla ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda zirve yapması gerekir.

Bıçakçıoğlu, ses getiren teleferik projesini hayata geçirmenin mutluluğunu paylaştığı gibi ilçenin bugüne kadar elde ettiği kazanımlarında yer aldığı bir tanıtım programı ile basın mensupları ve halkla buluşacağı günün sabırsızlıkla beklendiğini belirtmek isterim.

Teleferik için ‘Helal olsun başkan’ sözleri Bıçakçıoğlu’nun sorumluluğunu kat be kat arttırmıştır. Halkın Başkan Bıçakçıoğlu’ndan bundan sonraki beklentileri büyük. Bu nedenle yaklaşan yerel seçim öncesi elde teleferik var başka ne var beklentilerini de teşekkürü fazlasıyla hakeden Bıçakçıoğlu’ndan açıklaması istemek herkesin hakkı.

ÇİLE BİTMİYOR


Kaşüstü kavşağı kabak tadı vermeye başladı. İlgilisi yetkilisinden ses çıkmaz. Sen ne dersen de biz bildiğimizi okuruz anlayışı ülkemizde olduğu gibi Trabzon’da da yerleşti. Bu anlayış devletimizin milyonlarca lirasını heba edilmesine ses çıkarmaz oldu.

Çıkılmaz tabi harcanan paralar devletin kasasından gidiyor onların ceplerinden değil. Yapımı Arapsaçına dönen Kaşüstü Kavşağı ile ilgili biteceği gün, harcanan para, verilen sözler ile ilgili bir babayiğit çıkıp açıklama yapmıyor.

Kent olarak ta 2 yıldır bitirilemeyen kavşak 2 yıl daha bitmez deniliyor çıt yok. Allah aşkına bu kentin STK’ları nerede yaşıyor. Kaşüstü’nde çile bitmiyor, ortalık toz duman olmuş rahatsız olan yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, diğer Trabzonlu bakanlarımıza, milletvekillerine ve Vali Yücel Yavuz’a sesleniyoruz, bu kavşağın serüveninin lütfen hesabını sorun.

Kimse Büyükşehir’i günah keçisi ilan etmeye kalkmasın. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve DSİ’nin projelerini ilgili, yetkili olanlarla tartışmış, söz sahibi STK’ların görüşlerini almış onay vermiş. Kavşak için kazmayı vuranlar belirtilen sürede yapımı neden bitirmemişler, iki kez neden ihale edilmiş, dal-çık neden bilmece gibi oldu cevap veren yok.

Bir kavşak için 2 yıl zaman harcanıyorsa vay geldi bu kentin başına. Ankara’da millet iki kavşağı 3 ayda 40-50 milyona yaparken Trabzon’da bu kavşağa neden iki katı para harcanıyor. Kimsede sorumluluk alıp tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabını sormuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap