SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Bayram sofrasına buyurun!

Bayram sofrasına buyurun!

03 Kasım 2017 Cuma - 09:00








Değerli okurlarım, insanı siyasette değerli kılan, hayalleri ve idealleri, bunları gerçekleştirme yolunda ortaya koyduğu mücadele şekli ve de erdemli duruşudur. Tabi ki idealleriniz için mücadele etmek, her zeminde savunucusu ve takipçisi olmak kadar içinde bulunduğunuz yapının da sizi tamamlaması ve buna zemin olması gerekir.

Bu bağlamda, “İYİ PARTİ’ Genel Başkanı Sn Meral AKŞENER’in, “Şöyle bir Türkiye hayal ediyoruz, bayram sofrasında bir Türkiye. Bayram sofraları genellikle annenanne ve babaannelerin evinde olur. Kuzenler, gelinler, damatlar, torunlar, yeğenler bir arada olurlar... Bu akrabalık ilişkisi içinde o sofrayı genellikle de kadınlar hazırlar. O sofranın en büyük özelliği bütün yemeklere nerede oturursanız oturun elinizi uzattığınızda eşit mesafede ulaşırsınız.

İşte biz Türkiye’yi and olsun ki o bayram sofrasına oturtacağız.” sözleriyle ortaya koyduğu “BİRLEŞTİRİCİ DİL” İYİ PARTİ’nin hangi zeminde ilerleyeceğini gösterirken, bizlere yöneltilen “neden İYİ PARTİ?” sorusuna da en güzel cevap teşkil etmektedir. Burada sadece bir değere sahip çıkılmıyor, o değerlerin yaşama geçirilmesine de dikkat çekiliyor. Bana göre, Genel Başkan Sn. AKŞENER’in bu söylemi, herkes tarafından iyi yorumlanmalı ve yüreklerde de karşılık bulmalıdır.

Çünkü “BİRLİK VE BERABERLİK”ten yola çıkılarak ülkemize dair bir çok sorunun çözümünü içinde barındıran BAYRAM SOFRASI; toplumu ayakta tutan AİLE kurumuna sahip çıkarken, 15 yıldır ülkemizi yanlış söylem ve eylemlerle ayrıştıran mevcut iktidara karşı kadın emeğinin ve geleneksel sofraların birleştirici gücüne de dikkat çekiyor. Batının ilerleme raporları ve demokratikleşme adı altında hazırlayıp uygulamaya koyduğu ülke kadınlarımızı kimliksizleştirme ve ülkemizi bölme projelerine karşı, Sn Akşener’in BAYRAM SOFRASI.

Kadınlarımızın kendi öz değerlerine olan bakış açılarını değiştirmek ve kültürel kimliğinden uzaklaştırmak isteyenlere karşı, ülke sorunlarına erkekle yan yana omuz omuza çözüm arayan TÜRK KADINI. Bu sofrada kadın, kendi imajını kendi belirliyor, “CUMHURİYET KADINI ve TÜRK ANASI” olarak sorunlarına ülkesinin değerleri üzerinden, eş ve eşit olduğu erkekle beraber çözüm arıyor. “Kadın ve erkeğin toplumsal hayatta birbiriyle yarışan değil, birbirinin yanında olarak birbirini destekleyen iki temel unsur olarak yer almasını sağlayacak.” ilkesiyle yola çıkan “İYİ PARTİ”, kadın ve erkek iki cinsin birbirini tamamlamasıyla ancak bir bütün olunabileceğini savunuyor.


Bu da siyasette, devlet kurumlarında ve yerel yönetim kadrolarında kadın taban kotası getirilerek, kadınların karar alma mekanizmalarındaki temsili artırılarak gösterilmiştir. Değerli okurlarım, “İYİ PARTİ” çalışmalarının, “Selçuklu ve Osmanlı hanedanlarına mensup boyların ilk uğrak yeri. Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen Türklerin nefeslendiği, aynı zamanda Türk-İslam tarihinin başlangıç noktası.

Büyük Selçuklu İmparatorluğu’na altın devirlerini yaşatan Sultan Alparslan (1063) zamanında Anadolu’ya yapılan fetih hareketlerinde üs olarak kullanıldığı” Ahlat’tan başlayacak olması bu bağlamda çok önemli. Buyurun BAYRAM Sofrasına... SOFRADA neler yok ki, İYİLİK, BİRLİK, DÜZEN, adalet, sevgi, huzur, güven...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap