SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BAŞUCUMUZDAKİ TEHLİKE!

BAŞUCUMUZDAKİ TEHLİKE!

13 Mart 2018 Salı - 07:00








Trabzon kışı yaşamadık. En azından bu yıl tam manasıyla bu durum böyle.

İlkokul yıllarında bizlere hep öğretilmiştir. Doğu Karadeniz Bölgesi az güneş alan ve 52 gün ile sınırlı olan bir bölge diye denir. Lakin 2018 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında bu 52 gün doldu söylesek yeridir.

Küresel ısınma sürekli olarak gündeme gelen konuydu. Bilim insanları, konu ile alakalı insanlığı defalarca uyarmıştı.

Geldik ve gördük ki, Trabzon’da mevsim oynaması oluşuyor. 

“Ne demek istedim?”


Kış aylarını yaz gibi yaşıyoruz ve bu yıl yazı sizi düşünün. İlkbahar aylarının ise şiddetli yağmurlu geçmesi bekleniyor. Uzmanlara göre; bu şiddetli yağmurlarda mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşecek. Anlayacağımız, afetler kapıda!

Türkiye’de bariz bir şekilde görülen iklim değişikliğine neyin bu kadar etki ettiği, bir başka pencereden araştıran bilim insanları da oldu. Bu pencerede Irak ve Suriye savaşında kullanılan füze ve patlayıcı maddeler...

Eğer, özellikle Suriye’de kullanılan savaş malzemeleri bu denli bir iklim değişikliğine neden oluyorsa bu tüm dünya insanlığı için tehlikeli olacağı aşikardır.

Suriye’de kullanılan kimyasal bombaların, toz bulutu halinde atmosfere karışması ve bunun tüm dünyaya yayılması mevsimsel olarak etki yaratıyor ise, Ortadoğu halkının yaşam standartları düştü demektir.

Hatta ölüm yaşlarının aşağıya çekildiğini de diyebiliriz. Bu bölge her dönem savaştan etkilenmiş, mevsimsel sıkıntılar nedeniyle birçok can vermiş yerdir.


1989 yılında Sovyet Rusya’sının Çernobil’i yüzünden bölge halkının çekmiş olduğu sıkıntılar hala devam etmektedir.

Şimdi de Suriye savaşı bölgeyi bu şekilde etkiliyor ise, derhal bölgedeki egemen güçlere bölge halkı olarak hadlerini bildirmemiz gereklidir.

Yoksa, bir bir hastalıktan yanımızdan ayrılan sevdiklerimiz, toplu şekilde yarılmaya başlayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap