SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Baloncuklar

Baloncuklar

22 Haziran 2016 Çarşamba - 11:07








Ne zormuş spor muhabirliği,hele şu sezon bitimi ile yeni sezon başlangıcı arası. Tabii yeni  başlayanlar için zor, bir de gazete merkezde spor sayfalarını yapan arkadaşlarımız için çok zor. Her gün yeni bir haber ve her gün okuyucuyu memnun etmek.Sokaktaki sporsever kendi ili ile ilgili spor sayfalarına bakar, ona inanmak ister, ardından gazeteci dostunu gördüğünde ona sorar. Selam,sabah demeden “Rizespor kimi aldı, sen bilirsin, gazetecisin,var mı transfer?” sorularını peş peşe sürüklerler.Ne diyeceksin? hadi cevabı ver, verebilirsen.Her transfer dönemlerinde olduğu gibi çocukların havaya uçurduğu baloncuklar gibi,transferde de isimler gökyüzüne uçmaya başlar. Bir de bunun bir şarkısı vardı. İBO diye bir sanatçının “Benim balonlarım vardı” diye bir şarkısı.

Şimdi bu balonlar havada, taaa yere inene kadar bekleyeceğiz, her gün birinin yere inmesini beklerken,kimisi de havada patlıyor.Okuyucu bekliyor, spor sayfasını hazırlayanlar bekliyor,muhabir zaten her gün bekliyor. Eeee... Sabah ilk iş, birilerini arayıp okuyucuya müjdeli bir haber vermek işimiz, ama nerede?Basın sözcüsü Aykut Ferah ilk arananlardan. Uzun uzun çalıyor.Cevap yok... Ardından Hikmet Karaman.Yine uzun uzun çalıyor. Yine umutsuz vaka, yine cevap yok.“Yine olmadı” diyoruz ve dönüyoruz ikinci adam Halim Mete’ye.Gel gör ki; Mete transferler  ile pek ilgilenmiyor,sadece bir gelişme olduğunda kendisi Başkan ile sohbet esnasında başkan kendisine bahsediyor.Hadi belki bir şey çıkar diyoruz. Eeee?Yine cevap yok..Bu kez ‘ne yazacağım’ diye düşünmeye başlıyorsun.

Arşivi karıştır. Onları yazmıştık, düşün bakalım, boş. Bu kez ‘yerel yöneticileri arayalım’ dedik. Öyle de oldu. Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rizespor da Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı. O da bizim bildiklerimizi biliyor. “Neden yerelde takımlar yönetilmeli?” sözlerini söylüyoruz?Hem söylüyoruz hem de arzuluyoruz. Nedeni belli. Aykut efendi İstanbul’da. Ticareti orada,evi, işi orada. Allah daha çok versin. Rize’de yerel yönetici şart. Neden Saffet Mete yetkiler ile donatılmıyor? Rize basınının dostu, arkadaşı ve gazetecilerin sözüne de özüne de güvendikleri kişi, Basın mensupları Saffet Mete’yi asla satmazlar. “Yazmayın arkadaşlar” dediğinde,kimse yazmaz.Yok arkadaş ne buldular Ferah’ta ben de anlamadım ama bu sene bunu anlamak istiyorum.Biz balonlarla baloncuklarla uğraşmaya devam edelim ancak  bu sene buna son vermeliyiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap