SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Avrupa şansı çoğaldı

Avrupa şansı çoğaldı

19 Mart 2019 Salı - 09:20








Trabzonspor, Erzurumspor maçında Avrupa için sahaya çıktı. Mehmet Özdilek’i gönderen Hamza Hamzaoğlu’nu alan Erzurumspor için bu maç dönem noktasıydı. Maça Erzurum çok etkili başladı. Adeta sol tarafta Trabzonspor kalesini ablukaya aldı. Sol taraftan Obertan ve Opseth’le çok etkili oldular. Bunlara golcüleri Eduok da katılınca Trabzonspor, kalesinde zor anlar yaşadı.

Eduok’un frikik atışında sol direğin dibine çarpan top dışarıya gitti. Başarılı oyuncu, Milli Takım’a seçilen Uğurcan’ın açık bıraktığı sol direğin dibine akıllı bir vuruş yaptı. Ama top ağlarla buluşmadı. Uğurcan’ın bu tür pozisyonlarda daha dikkatli olması lazım. Yine Erzurumspor sol taraftan hücumlarını arttırdı. Trabzonspor’un sağ kanadı adeta çökmüştü.

Sağ tarafta Toure’nin tarafına biraz Sosa ve Abdulkadir yardıma gitti. Buna rağmen Erzurum yine o bölgeyi kullandı. Erzurumspor ilk yarım saatte Trabzonspor kalesine 12 şut gönderdi ancak bunların çoğu etkisizdi. Trabzonspor ilk yarıda net gol pozisyonu yok gibiydi adeta. Rodallega istediği toplarla buluşamadı.

İkinci yarıya Trabzonspor, biraz daha iyi başladı. Ekuban’ın sol taraftan iyi bir driplinglerle götürdüğü top direkten oyun alanına geri döndü. Hemen akabinde Erzurumspor, Taylan’la gol pozisyonuna girdi. Uğurcan iyi yer tutarak gole izin vermedi. Trabzonspor daha derli toplu oynamaya başladı. Sahanın kötülerinden Amiri çıktı yerine Olcay girdi. Sosa-Nwakaeme-Ekuban paslaşmasında Nwakaeme harika bir plaseyle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

Hamza Hoca Opseth’i oyundan alarak yerine Emrah’ı koydu. Amiri’nin yerine oyuna giren Olcay geçen haftadaki iyi futbolunu bugün sahaya yansıtamadı. Ayağına gelen topları kötü kullandı. Bunda havanın soğuk olması da ayrıca bir faktördü Olcay için. Arkasından Trabzonspor hücumlarını daha da arttırdı. Yine Ekuban yüzde yüz bir golü harcadı. Daha sonra Trabzonspor, Nwakaeme ile ikinci golü buldu. Hakem Ali Palabıyık, VAR’a gitti.


Rodallega’nın Lokman’a faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. Bence de iptal kararı doğruydu. Bence Trabzonspor’un en formda en etkili oyuncusu Nwakaeme, bugün güzel futbolunu golle süsledi. Ve Trabzonspor soğuk havada Avrupa’ya gitme adına çok önemli bir 3 puan alarak Trabzon’a döndü.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap