SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Anlamakta zorlanıyorum

Anlamakta zorlanıyorum

19 Ekim 2017 Perşembe - 08:54








Kim ne derse desin... Bu ülkede güzel işler yapılıyor son zamanlarda. Sağlık ve ulaştırma başta milletimizi mutlu eden şeyler oluyor. Nerelerden nerelere geldiğimizi anlarım. Devamlı anlatır ve yazarım. Allah razı olsun yapanlardan... Ama, bazı işleri de anlamakta zorlanırım... Çünkü bana göre her şey milletin menfaati için yapılmalı... Onları üzecek her şeye ve mantıksız ise de karşı gelirim..

Konu 1. Beyaz peynir başta diğer peynirler herkesi ilgilendirir... Her sofrada bulunmalı da... Ama gel gör ki yine zamlandı ve iyi beyaz peynir kalitesine göre 17-27 tl arasına geldi... Sebep neymiş... Süt maliyetleri ve diğer maliyetler artmış... Peki, bu sütçülerin isyanı nedir? 

Elimizde fazla süt var, devlet süt alsın, okullara ve bazı yerlere dağıtsın diyorlar... Yani süt çok, tüketmeye yer aranıyor ama peynircinin elinde süt yok... Gel de anla bakalım! Bu çelişki nedir? Kimler yaratıyor? Aradan kimler para kazanıyor? Bunların bakanlıktan destekçileri mi var? Peynirciler bu ucuz süte neden ulaşamıyor? Peynir neden ucuzlamıyor da pahalanıyor? Birileri anlatsın da anlayalım.

Konu 2. Tarım ve hayvancılık memleketi Türkiye’de et altın oldu. Herkes alıp yiyemiyor. Yeni bakanımızda indireceğim dedi ama yine inmiyor. Avrupa’da hatta Gürcistan’da et 15-20 TL. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ........40-45 lira.... İthalatı kesinlikle benimsemiyorum.

Hem hayvan üretimi yeterli diyoruz hem de eti pahalı yiyoruz. Bence aracılar bu işin kaymağını yiyor. Tekelciler yiyor. İş bağlayan komisyoncular yiyor. Bulun şunları sayın yöneticiler. Biliyorsanız saklamayın. Vebali çok büyük bunun. Halkın itimatını boşa çıkarmayın. Müdahale edin. Yoksa emeklere yazık olacak. Halkın müdahalesi kötü olacak. Ben anlayamıyorum böyle mantıksız işleri... Ya da çıkıp anlatın...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap