SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ana muhalefet liderine mermi!

Ana muhalefet liderine mermi!

11 Haziran 2016 Cumartesi - 10:00








CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırılar, şehit cenazesinde mermi ile tehdit edilmesi, ülkenin sürüklendiği yeni çatışma ortamının en somut göstergesi. Saray, iktidar çevreleri ve havuz medyası, ana muhalefet partisini PKK ile yan yana gösterme çabasında. Dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde CHP ile HDP’nin birlikte davranması beklendi. Böylece HDP üzerinden CHP, PKK’ya destek veriyormuş gibi gösterilecek,bunun siyasi sonuçlarıyla gidilecek referandumla, başkanlığın yolu açılacaktı.CHP’lilerin yeterli kısmı,dokunulmazlıkların kaldırılmasına oy vererek, referanduma gitmeyi önledi.Bu kez şehit cenazelerinde bazı saldırganlar ortaya çıktı.

MAHKUM ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, bir tv programında,cezaevleri konusunda hazırlanan bir rapordan söz etti, aralarında Hizbullah, PKK, DHKPC, İslami örgüt mensuplarının da bulunduğu‘’ölümcül hasta mahkumların’’ ziyaret edildiğini söyledi. Ne gerek vardı bu sözlere, ayrı bir sorun! Erdoğan bu sözleri, ‘’teröristleri ziyaret’’ biçiminde sundu. Saray medya korosu bu sözleri manşete taşıdı. Bir gün sonra, mermili saldırı oldu.Oysa ölüm döşeğindeki mahkumların ziyaret edilmesi,TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun görevleri arasında.Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı AKP’li Mehmet Metiner, PKK’lılar dahil bu durumdaki tüm mahkumları birlikte ziyaret ettiklerini açıkladı.‘’Tartışılması gayri insani ve ahlakidir’’ diyerek Erdoğan’ıyalanladı.

ÜST AKIL SARAY MI?

Türkiye hızla bir iç çatışmaya ve kaosa sürükleniyor. Sürekli vurgulandığı gibi karanlık olaylar için bir ‘’üst akıl’’ aramaya gerek yok.Saray, üst akla gerek kalmadan bu ortamı özendiriyor. Ya da her neyse bu üst akıl, onun istediği gibi davranıyor.Erdoğan bugüne kadar gerilim politikalarıyla birçok siyasi zafer kazandı. Ancak bu kez belki de iktidarın sonunu hazırlıyor.


ERDOĞAN’A YAPILSA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve AKP’li bir yöneticinin mermi atma olayını ‘’halk tepkisi’’ gibi yorumlaması, çok vahim. Oysa, başta iktidar olmak üzere siyasetin, bu tür saldırılara birlikte tepki vermesi gerek.Saldırganların AKP’li çıkması ve serbest bırakılmaları bu tür saldırıları özendirir. ‘’Tutuklanması için CHP liderinin öldürülmesi mi gerek?’’ Aynı şey Erdoğan’a ya da Başbakan’a yapılsaydı, ne olurdu?

BUNLARI MUHALEFET Mİ YAPTI?

Muhalefet yetersiz, ülkenin önünde bir seçenek olamıyor! Peki ama, memleketin içine sürüklendiği kan ve göz yaşında ne suçu var? Ülkeyi 14 yıldır muhalefet mi, Erdoğan ve ekibi mi yönetiyor?

. Açılımları kim başlattı ve bitirdi?


. Habur’da PKK’lılar zafer gösterileri ile karşılanmadı mı? Çadır mahkemeleri kurulmadı mı?

. Oslo’da devlet ile PKK’nın görüştüğü ortaya çıkmadı mı?

. Defalarca İmralı’da Öcalan’la bir araya gelinmedi mi? Kandil’le görüşülmedi?

. PKK’nın kentlere bomba ve silah yığınağı yapmasına göz yumulmadı mı?

. Askere ‘’PKK’ya müdahale etme’’ denilmedi mi?


. HDP ile hükümet 10 maddelik protokol imzalamadı mı?

. Hendek ve barikatlar görmezden gelinmedi mi?

. Yanlış Suriye politikasıyla oluşan otorite boşluğunda, PKKPYD devletçik kurmadı mı? IŞİD palazlandırılıp, Türkiye’ye saldıracak duruma erişmedi mi? Bunların hangisini CHP ya da MHP yaptı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap