SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ALMANYA VE TÜRKİYE’DE SEÇİMLER

ALMANYA VE TÜRKİYE’DE SEÇİMLER

06 Haziran 2018 Çarşamba - 09:48








Yakında Türkiye’de genel seçimler yapılacak, seçmek ve seçilmek kişilerin hakkı olduğu gibi demokrasinin de temelidir. Seçimlerin sonunda ülkedeki değişik fikir partilerinden çoğunluğun oylarını alan bir partinin yürütme erkini kurup ülkeyi yönetme hakkı doğar. Seçimler sonucunda çoğunluk sağlanamazsa koalisyon hükümetleri kurulur.

Bu genel açıklamadan sonra demokrasi anlayışının ülkeden ülkeye farklı uygulamaları olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Değişik fikir partileri ve hilesiz seçimler demokrasinin temelidir. Almanya’da seçim hazırlıkları, seçim propagandaları Türkiye’deki gibi yapılmaz. Miting alanlarında parti liderleri halkı galeyana getirecek yalan yanlış vaatlerle halkı kandırmak için avazı çıktığı kadar bağırmaz. Kent sokakları partilerin afişleriyle ya da duvar yazılarıyla kirletilmez. Sokaklarda halkı megafon sesleriyle rahatsız eden parti açıları yoktur,  böyle gürültülere kesinlikle izin verilmez. Seçim zamanı yalnız parti liderlerinin katlanabilen çerçeveli fotoğrafları park kenarlarına konur, seçim bitince bu çerçeveler gelecek seçimde tekrar kullanılmak üzere partilerin depolarına konarak saklanır. Milletvekilleri yasal görevlerini yapmak için seçilir, kendilerine ve yandaşlarına çıkar sağlamak için seçilmezler. İnsan onurunu kırıcı sözlere, görsel ve yazılı basında rastlanmaz. Halkın inancı, bayrağı, aidiyeti ve kimliği kesinlikle propaganda konusu yapılamaz. Seçmenler yurtiçinde veya yurtdışından mektupla oylarını kullanabilirler. Seçimi kim kazanırsa kazansın değişen yalnız parlamentodaki milletvekili sayısına göre kurulan hükümettir. Devletin kurumlarında ve personelinde hiçbir değişiklik olmaz. Ayrıca bir milletvekilinin maaşı işçi maaşından çok fazla değildir. Yönetim kadrolarındakilerin hata yapma ve yanılma şansı yoktur. En ufak bir şüphede görevden alınırlar, bu yasalar cumhurbaşkanı için de geçerlidir.

Siz güzel ülkemizin güzel insanları, Türkiye’mizde seçim, çıkar gruplarını başa getirmekten başka bir şey değildir. Oryantalist ülkelerde devlet, anayasa kurallarına göre değil, tek adamın, ya da kralın emirleriyle yönetilir. Ne yazık ki ülkemizde seçimler göstermelik olmuştur. Pozitif bilimler ışığında çağdaş bilim adamı değil, kul yetiştiren eğitim düzeni kurulmuştur. Demokrasi amaç değil araç olarak kullanılmaktadır. Halkımızdan alınan vergiler sorumsuzca harcanarak devletin malına el koyanları seçmek için kullanılıyor. Halk oy vererek sözde vatandaşlık görevi yerine getiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap