SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ali Osman Ulusoy için…

Ali Osman Ulusoy için…

04 Ekim 2018 Perşembe - 09:00








“Türkiye’yi, Trabzon’u sevmek; sabır, sebat ederek cesaretle çalışmaktır. Ben bunu yapmaya gayret ettim” diyerek, bu ülke ve bu şehir için cümle alemin ne yapması gerektiğini söyleyen Has Adam için aramızdan ayrılışının 4’üncü yıl dönümünde sayfalar dolusu yazmaya ne gerek var! Yaptıkları ve yapmamızı istedikleri ortada iken! Rahmet ve minnetle analım.

FINDIK İÇİN; ALİ HAYDAR GÖREN’DEN…

İstanbul Fındık Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, önce üreticilere; “Devletten aldığınız destekleme primini, fındıkta verim ve kalitenin artması için kullanın” diyor. Sonra da; “Rekoltenin artması ve ürünün kaliteli olması halinde daha çok fındık ihraç ederiz” sözünü veriyor.

OSMAN BAŞKIR YENİLEDİ!

Yeryüzünde yüzey ölçüsü bakımından karasal hakimiyeti en fazla sağlayan Osmanlı Padişahı Kanuni bile; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi” diye, yani; “Halkın gözünde iktidar gibi değerli bir şey yok. Halbuki şu dünyada bir nefes sıhhat gibi güç olamaz” dediğine göre, dünya “güç bende” diyenlerin hesabına gerisini varın siz düşünün! Onun için, mesleki hastalıklarda en başa oturttuğumuz organımız olan kalpten Erzurum’da başarılı bir ameliyat geçiren sevgili kardeşim Osman Başkır’a, “yeni damarlar, yeni bir başlangıçtır” diyerek önce “geçmiş olsun” diyor, sonra da “sağlıklar” diliyorum.


ORHAN KAYNAR İÇİN 11’İNCİSİ…

53 yaşında iken aramızdan ayrılan ağabeyimiz, meslektaşımız Orhan Kaynar adına, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin “O kadarı kadı kızında bile var” dememiz gereken türden aksaklıklarla düzenlediği Futbol Turnuvası’nın 11’incisi de tamamlandı. Kazananı herkesin, şampiyonu ise TAKA’nın olduğu turnuvaya emeği geçenlere, özellikle başkan Yusuf Turgut, sorumlu Hakan Yoloğlu ile ille de Haluk Ayyıldız, Kenan Sarı ve Cansel İpek Şahin ile katkıda bulunan herkese meslekten biri olarak teşekkür eylemek borcumuzdur.

OKAN BURUK’UN AYAĞI!

Galatasaray’ın Trabzonspor karşısında sergileyip 4-0 yenildiği oyuna benzer bir futbol (!) sergileyen Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza atan Rizespor’da, Okan Buruk’un ayağı uğurlu gelmiştir. Ama olağanüstü bir çabaya yeşil çimler üzerine yayılan futbol ise tam kadro halinde Rizesporlu futbolcuların eseridir. Şimdi sıra geldi, Okan Buruk’un uğurlu ayağı, futbol bilgisi dolu aklı ve de hepsi ayrı bir yetenek olan futbolcularla yukarıya doğru tırmanmaya! Hiç kimse merak etmesin, 5-6 hafta sonra da “Yukarıdaki Rizespor”dan söz edeceğiz.

BEKİR AKTÜRK, GERÇEKTEN SEÇİLENLERİN BAŞINA GEÇTİ


Siz bakmayın, sandıktan çıkan tepedekilere! Genelde onları birileri bulur, yukarılara oturtmak için “oy verin” diyerek sandığı demokrasi adına (!) önümüze koyarlar. Onun için, Türkiye’de seçim sandığından çıkanları, oraya girmeden önce birileri zaten seçti, seçiyor. Ama muhtarlar hariç! Her ne kadar bazılarında güç sahiplerinin tavassutu oluyor ise de, siz onları, “istisnalar kaideyi bozmaz” diyerek “kıble kaçağı” sayın! İşte, demokrasiyi tarif edecek şekilde sandıktan çıkan muhtarların Türkiye’de başına da bir Trabzonlu, sevgili Bekir Aktürk emeği ile çıktı oturdu. Eminim ki, Sayın Aktürk, “Çıkmak kadar orada adam gibi, demokrasi adına oturmanın” daha önemli olduğunu biliyordur. Bu vesile ile tebrik ediyorum.

ÜNAL KARAMAN’A…

Kasımpaşa karşısında, ikinci yarıdaki çabası, coşkusu, arzusu ve ruhu ile “Efsane takımlı günleri hatırlatan” ve de “darısı da bundan sonraki maçların başına” dedirten Trabzonspor’u Sosa’yı çıkararak yeniden dizayn eyleyip sahaya sürme cesareti için teknik adam Ünal Karaman’a teşekkür eyliyorum. 

HASAN TAHSİN COŞKUN’A…

Her ne kadar Bayburt eşrafından olsa da, “doğduğu topraklar ile doyduğu yerleri” aynı sevda ile cem etmesini bildiği için, “Türkiye ve Trabzon Sevdalısı” olan sevgili dostum Hasan Tahsin Coşkun’a geçirdiği rahatsızlığı kısa süre atlatıp, aramıza dönmesi için acil şifalar temenni ediyorum.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap