SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ALİ KOÇ İLE FB’YE YENİ SAYFA...

ALİ KOÇ İLE FB’YE YENİ SAYFA...

06 Haziran 2018 Çarşamba - 09:00








3 Haziran’da Kadıköy’de “dip dalgası” yaşandı ve Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık “ben var Fenerbahçe var, ben yok FB yok” anlayışına dayanan saltanatı yıkıldı. Sırada neyin ya da nelerin olduğu bu sayfamızın konusu değil. Bugünün Trabzonspor adına konusu, özellikle 20102011’de zirve yapan ben diyeyim “FB takıntısı”, siz söyleyin “FB düşmanlığı” dır.

Ve de, bana göre FB kadar, Trabzonspor’a da zararı dokunan 3 Temmuz süreci ile zaten dibe doğru giden enerjinin neredeyse sıfırlayacak hale gelmesiyle Trabzon camiasının yaşadığı travmadır. Evelemeye gevelemeye hiç gerek yok! Gelinen nokta ortadadır. Elde edilen ya da edilemeyenler de çırılçıplak gerçek olarak önümüzdedir.

Trabzonspor değil, Trabzon camiası kendine hiçbir fayda getirmeyen düşmanlıkları, özellikle de FB’ye karşı olan tavrını ve tercihini, Aziz Yıldırım’ın devrilmesini de fırsat kabul ederek, Ali Koç yönetimi ile istişare ederek ortadan kaldırmalıdır. Trabzonspor’u da aklını kenara koyarak, sadece duyguları ile sevenler de, bu kör bakışını ortadan yok etmelidir.

TEK YOL, “SON İKİ DÖNEM YOK HÜKMÜNDEDİR.”

Trabzonspor yönetiminin yerinde ben olsam, bundan önceki iki dönemi “yok hükmünde” sayarak hareket ederim.


Diyeceksiniz ki, “Ne yani! Her bakımdan değil bir kulübün, bir camianın, hatta Trabzon’un içine edenlerin, yaptıkları yanlarına kâr mı kalsın?”

Kalmasın kalmasın da; bunca yapıp eylediklerine, kulübe nasıl üye kaydettiklerine, direkt olarak menajerlere, dolaylı olarak aracılara milyonlarca dolarları nasıl verdiklerine, kulübü nasıl borç batağına ittikleri net bir şekilde ortada olanlar, hâlâ çıkıp kamuya konuşabiliyor, hatta kısmen de olsa sayfalarda yer, halktan da destek bulabiliyorlar ise yapılacak tek şey kalmıştır! O da, “Bundan öncekiler Trabzonspor’a katkı sağlama, kazandırma ve iyilik etme adına yok hükmündedirler” diyerek ağlamadan sızlamadan yola devam etmektir.

Aksi davranış, geçmişi unutturmayacak, bugününden de zamanı ve emeği çalacaktır. Buna hiç gerek yoktur. Çünkü bu gibiler, o kadarını bile hak etmemektedirler.

BARIŞ, SABIR VE SEBATLA KAZANDI...

“Çalışmak en büyük ibadettir” diyerek, işine zaman ve emek verip, onu da farklılık yaratıp,  inanç ve heyecanla yapmanın gayreti içinde olunlar, bilesiniz ki mutlaka kazanırlar.


Son örneği de bizim meslekten ve de TRT’nin spor muhabirlerinden Barış Yurduseven’dir.

Özellikle futbolu merkeze oturtarak spor ile ilgili her şeyi değilse bile çok şeyleri bilen Barış Yurduseven’i, TRT Genel Müdürlüğü, A Milli Futbol takımını da takip etmekle görevlendirdi. “Onu da başarır”demeye bile gerek yok.

Bu vesile ile sanırım bundan 15-20 yıl önce TRT’de bizim Tufan Turasan ile Mustafa Davutoğlu’nu ziyaret ettiğim zaman, orada bana “buralarda öylesine dolaşıyor, çalışıyor” diye gösterilen İbrahim Kırkayak’ın hakkıyla bugün aynı kurumda geldiği yeri de hatırlatmak gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap