SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Aldatıldık

Aldatıldık

23 Aralık 2017 Cumartesi - 07:20








Seneler öncesinde, 90’lı yıllarda çıkıp gönlümüze taht kuran ve aniden yok oluşuyla tadı damağımızda kalan güzel bir şarkıydı "Aldatıldık". Çok kısa sürede o kadar etkili bir biçimde kulaklarımıza kazınmıştı ki, konu 90’lı yıllar olunca fonda duymaya başladığımız ilk şarkı büyük ölçüde o oluyordu. “Bize neler neler öğrettiler sevdalar üstüne / Aldatıldık, aldatıldık sevda böyle değil!” ile başlayan sözler bana hep aslında genel anlamda her alanda var olan, nesilden nesile geçen ve doğru kabul ettiğimiz yanlışlara vurgu yapan sevimli bir isyan olarak gelmiştir. Çünkü, sıklıkla bir şeyin değerini artırmak için sorgulamadan kullandığımız bu yaklaşımlar zaman zaman gerçekten çok can sıkıcı olabiliyorlar.

Bu konuya değinmeme neden olan şey, henüz birkaç dakika önce rastladığım ve öğretmen olduğu iddia edilen birinin, bir öğrenci velisine hiçte şık olmayan bir şeyler söylemesi ve bu sırada cep telefonuyla kayıt edilmesi üzerine yapılan “Öğretmenlik gibi kutsal bir meslek...” ile başlayan yorumlara rastlamak. Her şeyden önce bir öğretim üyesi, yani aslında bir öğretmen olarak, öğretmenlik de dahil olmak üzere, karşılığında para kazandığımız herhangi bir meslek için “kutsal” kelimesini kullanmanın demagojiden başka bir şey olmadığını düşünüyorum. İşini severek yapan saygıdeğer insanların her alanda var oldukları muhakkak. Ama bu, onları dahi her platformda kayıtsız şartsız haklı, geçerli ve değerli yapmaz. Sloganların ve demagojik yaklaşımların arkasına sığınarak kalitesizliği, donanımsızlığı ve iş bilmezliği görmezden gelmek bir an önce kurtulmamız gereken çok önemli bir sorunumuz.

Dünya, sahip olduğumuz sıfatların şatafatlı görüntüleriyle değil, gerçekleştirdiğimiz işler ve davranışlarımızla iyi ya da kötü bir yer oluyor. Ve sorunları çözmenin en kestirme yolu da onların varlıklarını kabul etmekten başlıyor. Özünde, öğretmenin, gazetecinin, manavın, oto tamircisinin birbirlerinden hiçbir farkı yok. Sadece dünyada iyi niyetli ve kötü niyetli insanlar var. Vizyonerler ve statükocular var. Donanımlılar ve boş oldukları için bolca ses çıkartan tenekeler var. Ve bunların her biri sahip olunan mesleklerden, statülerden bağımsız şeyler. O yüzden, işini severek ve halisane duygularla yapan asil ruhlu herkes ne kadar değerli ve saygınsa; rol model oluşundan bihaber olarak gömlek cebinde taşıdığı ve dışardan görünen sigarası bıyıklarını sarartmış öğretmen, yalan haber yapan gazeteci, fatura ettiği orijinal parça yerine yan sanayi ürün kullanan oto tamircisi de mesleklerinden bağımsız olarak o kadar değersiz ve kurtulmamız gereken insani kaliteyi ifade ediyor.

Yani, gerçekten şarkıda da söylendiği gibi, “Ne masallar ninniler söylediler dünya üstüne / Aldatıldık, aldatıldık dünya böyle değil!” Bunu, veri akış hızının inanılmaz seviyelere ulaştığı bu günlerde ve gelecekte hepimiz bol bol göreceğiz. Çünkü kalite, artık bir tercih değil bir zorunluluk.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap