SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ak Parti'nin gücü nereden geliyor?

Ak Parti'nin gücü nereden geliyor?

29 Kasım 2018 Perşembe - 09:23








Siyaset, sorunlara çözüm üretebilme sanatıdır. Bunu yaptığınız sürece siyasette var olursunuz ve güçlenirsiniz. Halkın sorunlarını çözmüş, taleplerini karşılamış bir siyasi hareketin siyasi kulvarda başarısız olması bugüne kadar görülmüş bir olay değildir. AK Parti, işte bunu gerçekleştirdiği için aralıksız olarak geçen 16 yılda halkın teveccühünü kazandı. Açıkladığı eylem planları, kalkınma programları ve en önemlisi bunları hayata geçirmesiyle siyasetin devingenliğini ve dinamizmini her zaman belirlemiştir. Belki de, cumhuriyet tarihi boyunca bunları hayata geçirmiş bir iki partiden biridir. Bunun yanında siyasetin gündemini belirleme, yeni bir dinamizm yaratma konusunda AK Parti'nin eline hiçbir parti su dökemez. AK Parti'nin bu dinamik yapısı her seçim döneminde bütün siyasi partilerin imrendiği bir nevi şahsına münhasır bir durumdu. Bunun tabii sonucu olarak da AK Parti 2002 yılından bugüne kadar Türkiye'de tarihte eşi benzeri görülmemiş projeleri bir bir hayata geçirdi.

SADIK KİTLE % 20

Yapılan her bir proje AK Parti'ye olan güveni daha da artırdı. Ve bu durum karşılıklı olarak halk ile AK Parti arasındaki bağları kuvvetlendirdi. Ve öyle bir hale geldi ki, nihayetinde AK Parti kendine sadık büyük bir halk kitlesini kendine taban yapmayı başardı. Öyle bir hale gelindi ki, her ne durum olursa olsun, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönül bağıyla bağlı en az %20'lik bir halk tabanı var. Yapılan bütün anket çalışmaları ve saha araştırmaları aşağı yukarı bu rakamı veriyor. Yani bu dilim kayıtsız şartsız AK Parti'ye oy vereceğini beyan eden insanlardan oluşuyor. Bu durum AK Parti'nin en büyük başarısıdır. Artık, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin ve mazlumların AK Parti'den başka gidecek hiçbir yeri yoktur. AK Parti bu sınavı vererek bu kesimleri sahiplenmiş, yıllardır verilmeyen haklarını vererek, teslim ederek devletin en yüksek makamına kadar tırmandırmıştır. Dolayısıyla AK Parti bu dinamik ve her seçim döneminde yenilenen yapısıyla, daha uzun yıllar siyaset gündemini belirlemeye devam edecek ve Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Siyaset, sorunlara çözüm üretebildiğiniz sürece güç kazanır, kazandırır... Siyasetin olmazsa olmazı da 'Adalet' kavramını şiar edinmekten geçer. “Memleket hissini oluşturan coğrafyadır, tarihsel hafızadır, kederlerdir, hatıralardır, mezar taşlarıdır, tapu kayıtlarıdır, ölüm vaki olduğunda gömülmeye geldiğin kabristandır, çocukluğunda oyun oynadığın sokaklardır. Ağlayıp güldüğün, ömür tükettiğin ana ve baba ocağıdır. İnsan, yaşam sürdüğü coğrafyaya hâkim olan siyasî etkenlerden de şu veya bu şekilde nasibini alır... Ya siyasetin etki alanına girip rengini alacaksınız ya da siyasete etki edecek kadar mücadele azmine sahip olup siyasete siz renk katacaksınız. Tercih sizin...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap