SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 7/24 polisçilik…

7/24 polisçilik…

02 Aralık 2017 Cumartesi - 07:58








Geçtiğimiz hafta yazımızda yine yer vermiştik.

Trabzon’da polis ekiplerini 7/24 sokaklarda görüyoruz. Buna sokak polisliği denir. Polis kendisine ait binalarda, karakollarda oturum beklemez. Kendisine yapılacak olan ihbara giderek polislik olmaz.

Bunu yeni Emniyet Müdürü bizlere gösteriyor.

Akşama eve giderken polisleri yol kenarlarında uygulama yaparken görüyoruz, sabah kalkıyoruz bir bakıyoruz yine polislerimiz görev başında. Trabzon’un giriş çıkışı kontrol altında.

Kaçakçılık, Terör, Asayiş yollarda... Olması gereken de bu değil mi?


Trabzon polisinin sahil ve etrafında yapmış olduğu çalışmada 400 şahsın GBT kontrollerini yaptığı bilgisine ulaştık. Bu uygulamalarda, silah, tüfek, mermiler ele geçirildi.

Bu çalışmalarda bu maddeler ele geçirilmezse yarın bu satırlardan sizlere farklı asayiş olayları ile alakalı bilgi verecektik.

Yine bir uygulama daha gerçekleştiren polislerimiz gerçekten takdiri hak etti. O da, bu av bayileri...

Hepsi mi kanuna uygun satış yapıyor?

Emniyet ekipleri; av bayilerine yönelik yaptıkları denetimde ise, kanuna aykırı malzemeler ele geçirdi. Nedir bunlar? 14 adet sökülür katlanır dipçikli yivsiz tüfek... Kardeşim bunu kanunen yasaklamışsalar satmayacaksın. Bunun yanında kanuna aykırı kesici aletler ve daha neler neler...


Değerli av bayisi, bunların yasak olduğunu biliyorsun değil mi?

Sen bunları satarsan ne olur? Bunları senden alan kişiler asayiş sorunu çıkarır. Yani senin kapında o tüfek ile ateş ederler, senin kapında kesici alet ile birini bıçaklarlar.

Sonra da sen gider ‘Trabzon yaşanmaz hale geldi’ diye söylenirsin. Lakin buna sebep verenlerin bir parçası da sensin.

Trabzon polisine teşekkür ederim bu tür çalışmalar yaptığı için.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap