SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 44 yıllık dostum

44 yıllık dostum

15 Aralık 2018 Cumartesi - 09:01








Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 44 yıllık dostum. Son 10 yılı saymazsak kesin 34 yıllık dostumdu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Gümrükçüoğlu 2008 yılı sonlarında bir cuma akşamı saat 17.17’de beni telefonla arayarak, “İstediğin oldu, memuriyetten istifa ettim. Trabzon Belediye Başkanlığına aday adayı oluyorum, yarın sabah da geliyorum” dedi.

Sabah Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Tosun, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Şafak Sümbül, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Başekimi Dr. Yusuf Aşık ile birlikte Gümrükçüoğlu’nu havalimanında karşıladık. O tarihte ne aslan bacanak Recep Köksal, Mustafa Akkaya, Cengiz Çolak dahil partisinden tek bir fert onu karşılamaya gelmedi. Kendisiyle ilk olarak sabah kahvaltısına gittik. İl Başkanı Muhammet Balta ile görüştüm ve kendisine Gümrükçüoğlu’nun aday olduğunu söyledim. Balta, “İlk sizden duydum” cevabını verince telefonu Gümrükçüoğlu’na verdim. Balta, “Hastayım, evde yatıyorum” cevabını verince telefonu kapattı. Ardından Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın’ı aradım, onun da bir şeyden haberi yoktu. Bir iki ziyarette bulunduktan sonra farklı bir restoranda milletvekilleri Kemalettin Göktaş ve Cevdet Erdöl ile bir araya geldik. Bu buluşmaya o tarihte Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz da katıldı. Gümrükçüoğlu’na Osman Kaya ve Ergin Aydın’ın billboard kiraladığını gördüğümü, temayül yoklamasına güçlü girmek istediklerini söyledim. Kendisi, “Ben bu işlere para harcayamam, devlet memuruyum, bizde böyle para ne gezer? Sen varsın, basın yazar” dedi, tek kuruş ödemeden ilk televizyon programını benimle yaptı. Seçim kampanyası döneminde kendisine karşılıksız destek verdim.

Bir ara, “Temayülden çıkamadım, bırakıp gidiyorum” dedi. O dönem İl Başkanı Muhammet Balta, İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u devreye sokarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu aldılar. Bursa Valiliği'nde görüşme yaptıkları aynı gün Gümrükçüoğlu’nun adaylığı açıklandı ve seçime girip seçilerek koltuğa oturdu. Ancak Trabzon’u kendine mekan seçmedi, evini taşımadı, ilk 6 ay da kendisini eleştirmeye başladım. Bu nedenle, 44 yıllık dostum Gümrükçüoğlu ile 10 yıldır görüşmüyoruz. İnşallah bundan sonra bir araya gelir sık sık görüşürüz diye düşünüyorum. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap