SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 30 yıl sonra Şenol-Rıza ters formayla...

30 yıl sonra Şenol-Rıza ters formayla...

28 Şubat 2018 Çarşamba - 08:30








1983-1984'ün şampiyonu Trabzonspor'un kalesindeki Şenol Güneş ile 1985-1986'da şampiyonluğu elde eden Beşiktaş'ın savunmacısı Rıza Çalımbay, bu kez toprak sahalarda karşı karşıyalar.

Ama bu kez adeta maçtan sonra sahada formalarını değiş tokuş eden futbolcular misali, Şenol Güneş siyah-beyaz, Rıza Çalımbay bordo-mavili formanın kazanması için mücadele edecekler. Yani 30 yıl öncesinin tam tersi...

Kim kazanacak?

Son olarak 19 Nisan 1987'de Dolmabahçe Stadı'nda karşı karşıya gelişte

sağbek Rıza, kaleci Şenol'a karşı 3-0 üstünlükle maçı tamamlayarak vedalaşmışlardı.


Şimdi Trabzon Medical Park'ta saha kenarında formaları değiştirmiş olarak mücadele edecekler.

Ben bu kez Trabzonspor kazanacak diyorum.

***

HOKKABAZLARIN PARALI ASKERLERİ!

Trabzonspor'da Divan Kurulu'na ikinci dönem başkanlık etmek üzere Avukat Ali Sürmen mazbatasını, kuruculardan Nizamettin Algan'ın elinden aldı.


Sade bir organizasyon ile gerçekleşen mazbata törenine, Divan Kurulu'na seçilen, çoklarımızın tanıdığı, benim ise İdmanocağı'ndaki futbolculuk günlerimden yönetici olarak bildiği Muharrem (Erol) Arz'ın şu tespiti damga vurdu:

"Ne zaman ki, Trabzon'un amatöründen, altyapısından gelenleri bir kenara koyup, hokkabazların getirdiği paralı askerlere Trabzonspor'u emanet ettik, bugünkü tabloyu işte böyle yarattık."

***

TEKNİK DİREKTÖR BARO'DAN ATANSIN!

"İsimleri kalsın" diyeceğim ama, artık o kadar aşikar hale geldiler ki, futbol ile ilgilenmeyenler bile, "Bunlar nöbetçi teknik direktör müdürler?" diye soruyorlar!


Biri takım düşürmekle ünlenmiş!

Bir diğeri şimdiye kadar 26 kulüp de çoğu geçici olmak üzere görev almış.

Kimileri, bir sezonda 4-5 takımın başına teknik direktör diye tebelleş olmuş!

Bunlar sağdan say 10, soldan say 20 kişi ve hep de aynı adamlar.

Aklıma bir kişi suç işleyip de, kendini savunacak avukat bulamadığı zaman devletin barolar aracılığı ile talep ettiği görevlendirmeler geldi!


Futbolda baro benzeri bir oda kurulup, bu adamlar oradan görevlendirilsinler olsun bitsin! Zaten dolaylı olarak öyle yapılıyor da onun için!

***

28 ŞUBAT İÇİN İSTİSNA...

Bugün bir cümle ile de olsa, istisna yapıp, bir türlü bitmek (bitirilmek) bilmeyen 28 Şubat'ın yıl dönümü için, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın danışmanı Prof. Dr. Osman Altuğ'un, "Havuz oluşturulması ile gayri yasal para kaynakları kesilenlerin tezgahladığı bir oyun idi" beyanını bir kere daha hatırlatmak isterim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap