SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 12-13 TL Alış değil,satış fiyatıdır!

12-13 TL Alış değil,satış fiyatıdır!

20 Eylül 2018 Perşembe - 09:42








BOP’TAKİ BOG’U GÖRMEYENLER!

Ben diyeyim “son yıllarda”, siz söyleyin “son günlerde”; dillerden düşürülmeyen bir söylem, uyarı var: “Büyük Oyunu Görün!”

Türkiye’ye, soğuk ve sıcak hesabı ile yapılan saldırılar var. İlan edilen gizli bir savaş var. Ama bu saldırılar bir asır önce de vardı. 50 yıl önce de! 15 yıl evvel de!

Bunu sağduyu sahibi olanlar, aklını kullanmasını, tarihe bakmasını bilenler zaten biliyor, görüyorlardı.

Ama o günlerde anlamayanlar, görmeyenler şimdi belâ gelip kendi yanlışları yüzünden ülkenin başına dayanınca, “Büyük Oyunu Görün” diyorlar! Yani BOG’u!


Oysa bu BOG; bir zamanlar eşbaşkanı olmakla ile övündüğümüz “Büyük Ortadoğu Projesi”nde, yani BOP’da yazıldığı günden beri var. Perde arkasında İsrail, önünde ABD ve yaverleri vasıtasıyla Ortadoğu’da adım adım da uygulamaya konuluyor.

İşte o “BOP”u bilmeyenler, şimdi “BOG” diyorlar!

 12-13 TL ALIŞ DEĞİL, SATIŞ FİYATIDIR!

Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız; “TMO ile levant kalite için 12, Giresun için ise 13.5 TL’den anlaşmıştım” açıklamasına birileri “Sen ne diyorsun? Piyasada fiyatlar zaten bunların üzerinde. Biz en az 15 liradan dem vuruyoruz” hesabıyla tepki göstermişler!

Ama sanırım,  fındıklıkta üretim ve kaliteyi arttırma için çaba gösterme yerine, fındıklıkta sinek uçsa demeç vermeyi kendilerine görev addetmiş bu zat-ı muhteremler sayın vekili yanlış anlamışlar!


Çünkü, ben Sayın Yediyıldız’ın, söz konusu rakamları 2018 ürünü için alış değil de, TMO’nun elindeki 2017 ürününün satışı için kullandığını tahmin ediyorum!

 VIZ GELİR, TIRIS GİDERDİ!

Öncelikle 90 yıl öncesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gerçek işgallerin kılıçla değil, sabanla yapılır” ifadesinin ne anlama geldiğini, Türkiye’ye ilan edilen ekonomik savaşın zirveye çıktığı bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz.

Gerçi bugüne kadar, Mustafa Kemal’i tam olarak anlayan ve algılayabilenler tarafından yönetilebilseydik, (Betona değil, sabana yani tarımsal sanayi üretimine ağırlık vererek),  yaşanan ekonomik saldırılar bize “vız gelir, tırıs giderdi!”

Öyle değil mi?


 İNSAN BİLE DEĞİLSİN!

Cennet dururken, Cehennemi anlatırsan!

Helal var iken, haramdan söz edersen!

Barışı yaşamak varken, savaşmayı kutsal sayarsan!

Güzellik yerine, çirkinliğe kucak açarsan!


“Biz, biz, biz” deme yerine; “Ben, ben, ben” diye çığırırsan!

Sevgi yerine, nefretten dem vurursan!

Şairin dediği gibisin:

“Bırak Türk’üm demeyi, insan bile değilsin!”

 UNUTMAYIN!


Kötü gerçeklerle yüzleşerek gereğini yapma yerine; güzel yalanlarla kendini kandırarak yaşamaya çalışanların yarını yoktur.

 TASARRUF; HOCA İLE CEMAAT İŞİ OLUR İSE!

Şu “tasarruf etme” işini şimdiye kadar olduğu gibi, devlet “beni bağlamaz” diyerek bir kenara koyar da, vatandaşından beklentiye girerse nasıl olur?

Hoca ile cemaat işi olur!

Onun sonucu da; “Hoca yellenen de cemaat boca eder” dir!

 BUNLARA “TÜNAYDIN” BİLE AZ!

Kamuoyu adına görev yapacak yerde, erk ve güç sahipleri için “yandaş” hesabıyla görev yapan anlı-şanlı bir televizyon ekranındaki ABD başkanının görüntüsü altına koca koca harflerle şu yazı döşenmiş:

“TRUMP, İSRAİL NE DERSE ONU YAPIYOR.”

Bu döşemeyi yapanlara; “güler misin, ağlar mısın!”

Çünkü; bunlar ABD’nin kurulduğu günden beri “İsrail’in dediğini yapan”, daha doğrusu “İsrail’in kumanda ettiği ülke” olduğunu bilmeyecek kadar dünyadan bihaberler demek ki!

Bunlara bırakın “günaydın” demeyi; “tünaydın” bile azdır az!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap