SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Zanlılar Tutuksuz Yargılanacak

Zanlılar Tutuksuz Yargılanacak

27 Nisan 2012 Cuma - 15:20




Sinop ve Samsun'da altın suyuna bastırarak sahte diş kalıbı şekline getirip bunları kuyumculara “altın” diye satan ve Kastamonu'da yakalanan amca ve y





Edinilen bilgiye göre, kent merkezi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan iki kuyumcuya gerçek altından yapılmış dişleri gösterip, sonra el çabukluğuyla sahte altından yapılmış dişleri satmak suretiyle dolandırıcılık olayına karışan, karşılığında 750 ve 800 TL olmak üzere toplam bin 500 TL para aldıkları belirlenen şahıslarla ilgili Sinop İl Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma neticesinde olaya karışan şahısların eşkalleri ve araçlarıyla ilgili bilgiler Kastamonu, Samsun ve Karabük İl Emniyet Müdürlüklerine bildirildi. Daha sonra Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kastamonu kent merkezinin girişinde araçları ile birlikte 3 şahıs yakalandı. Yapılan aramada; 5 adet gerçek tekli altın diş, 50 adet tekli sahte altın diş, 10 adet tekli sahte altın diş, 5 adet çiftli sahte altın diş, 1 adet freze motoru, 1 adet hassas terazi, 1 adet freze motor pedalı, 1 adet altına renk veren elektronik motor, 1 adet altın bükülmesinde kullanılan pense, 1 adet piresel, 1 adet matkap ucu, 1 adet cila taşı, 1 adet şarlama, 1 adet buji kablosu, 1 adet altın büyüteci, 1 adet altın parlatıcı ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler aynı gün Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince Kastamonu'dan Sinop'a getirildi. Şahısların Samsun'a bağlı Alaçam ilçesinde ve Sinop'un Durağan ilçesinde de aynı yöntemle kuyumcuları dolandırma girişiminde bulundukları, ancak başarılı olamadıkları tespit edildi. Asayiş ekipleri tarafından yapılan sorgularının ardından Sinop Adliyesi çıkarılan zanlılar, mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap