SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yüz güler yüz evlerine döndü

Yüz güler yüz evlerine döndü

07 Nisan 2013 Pazar - 09:40




Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında Konya’ya giden öğrencile





Tolga GÜL Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında Konya’ya giden öğrenciler, evlerine döndü. 29 Mart günü Artvin'den hareket ederek Trabzon’dan uçakla Ankara’ya; yüksek hızlı trenle de Konya’ya giden 50 kız 49 erkek ve 4 liderden oluşan kafile Artvin’e döndü. Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Uğur Beyazkaya gençleri karşılayarak geziye giden öğrencilerle sohbet etti. Gezi hakkında bilgiler alan Beyazkaya, gençlerin sağ salim evlerine dönmesinden dolayı sevindiklerini belirtti. Beyazkaya, "10 ilden 1200 kişinin katıldığı organizasyona Artvin’den de 99 genç gitti. Pek çoğu ilk kez uçağa, hızlı trene bindi. Hepsi çok mutlu ve tekrar böyle projelerde yer almayı arzuluyor. Yarının teminatı olan gençlerin bakanlığımızın yapmış olduğu böyle güzel organizasyonlarda yer almaları güzel ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmeleri, birbirleriyle gönül bağı kurabilmeleri açısından oldukça önemli" dedi. Proje kapsamında gençler Mevlana Müzesi, Şemsi Tebrizli Türbesi, Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese ile Sille Antik Kent’i görme imkânı yakaladı. Mevlana Kültür Merkezi’nde sema töreni izleyen gençler, Türk tasavvuf musikisi konseri ile farklı bir atmosferi yaşama imkanı buldu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap