SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yurtlar denetlensin

Yurtlar denetlensin

02 Aralık 2016 Cuma - 08:41




Adana’daki yurtta feci şekilde yanarak can veren evlatlarımız, yüreklerimizi yaktı. Başka acılar yaşamayalım diye ilgilileri bölgemizdeki ve tüm ülked





Uyarıyoruz

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin can vermesi üzerine gözler ülke çapında hizmet veren yurtlara çevrildi… Karadeniz gazetesi olarak; böyle bir facianın bölge illerimizde yaşanmaması için öncelikle yurt müdürleri, bina sahipleri ve başta Milli Eğitim müdürlükleri olmak üzere ve il yöneticilerini uyarmak istiyoruz… Vakit geç olmadan gerekli denetimler yapılmalı, önlemler alınmalı, eksikler tamamlanmalı.

Yangın merdiveni şart

Yurt binalarının yangın merdivenleri mutlaka olmalı. Kapıları kilitli ya da kolsuz olmamalı. Unutmayalım ki, Adana’daki günahsız insanlar, kapı kolu olmadığı için yangın merdivenine çıkamadılar ve diri diri yanarak can verdiler. Ve tabii elektrik panoları, sigortlar ve elektrik tesisatı… Panolar, yangına karşı dayanıklı olmak zorunda. Ufacık bir kontakta alev almamalı… Sigortalar, çok gelişmiş ve hassas olmalı. En ufak bir olayda hemen atmalı…

İnsanlık suçu


Ve elektrik tesisatı… Eski binalar da mutlaka tamamen yenilenmiş olmalı. Her katta, yangın söndürme tüpleri, su kovaları, kanca, kürek vs. bulunmalı… 40-50 yıllık, bakımsız, her türlü güvenlikten ve sağlık koşullarından uzak binaların kapısına “yurt” yazmak ve bunlara çalışma izni vermek bir insanlık suçudur… Bu nedenle bütün yetkilileri bölgemizdeki yurtları denetlemeye davet ediyoruz.

Facianın öncesi ncelenmeli

Yurdun yangın öncesi şartları soruşturulmalı. Öğrencilerin, su yüzüne çıkan, içlerine attıkları ya da yakınlarıyla, arkadaşlarıyla paylaştıkları sorunların yanı sıra sosyal, fiziksel ve psikolojik özellikleri araştırmalı.

Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Gümüşhane ve Bayburt gibi bölge illerimizde yaklaşık 50 öğrenci yurdu faaliyet gösteriyor. Dileriz bu yurtlarda evlatlarımıza çağdaş, can güvenliklerini ve sağlıklarını koruyan hizmet veriliyordur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap