SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yukarı Damlalı'da İlk Hedef İçme Suyu Sorununu Çöz

Yukarı Damlalı'da İlk Hedef İçme Suyu Sorununu Çöz

30 Nisan 2012 Pazartesi - 12:03




Kumru ilçesine bağlı Yukarı Damlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, bundan sonraki en önemli hedeflerinin içme suyu sorununu çözmek olduğunu söyled





Kumru-Korgan karayolu kenarında bulunan beldeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Nevzat Kavasoğlu, “Beldemizin merkezinden güzel bir dere geçiyor. Şirin, kırsal bir bölgedeyiz. 2 bin 328 nüfusumuz var. Yol ağlarımız çok geniş. Bizim beldemizde kış çok sert geçiyor. Bizim rakım 725’den başlıyor en son rakımımız bin 270 civarında. Beldemiz insanı fındıkla geçiniyor. Gençlerimiz yılın 9-10 ayını gurbette geçiriyoruz. İller Bankası gelirinden başka hiçbir gelirimiz olmadığı için gelirimizi adaletli bir şekilde hizmete dönüştürmezsek büyük sıkıntı çekiyoruz. Benim şahsi işleri kesinlikle araç gereç verme şansım yok. Ama hizmet babında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi. Belediye başkanlığında 3 yılı geride bıraktığını ifade eden Yukarı Damlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, “DSİ bölümünde Ordu’da 2010 yılında en büyük ihale bizim beldemizde oldu. Yaklaşık bin 400 metre istinat duvarı yapıldı. Derenin karşısında 10 tane hanemiz vardı. Oraya 8 metre genişliğinde 10 metre uzunluğunda muazzam bir köprü yaptık. Ben bu nedenle başta Ordu Valimiz Orhan Düzgün başta olmak DSİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz içme suyu sorunumuzu çözmek. Suyumuzla ilgili İller Bankası’na projemizi verdik. Suyumuzun analizi yapılıyor şu anda. Su sıkıntısını da inşallah bu sene bitiririz diye düşünüyorum. Beldemizin en doruk noktasında güzel bir su kaynağımız var. Su kaynağıyla beldemiz arsında 10 kilometre mesafemiz var. Bazı mahallerimiz 12-13 kilometreye kadar uzanıyor. Kışın su sıkıntısı olmuyor ama yazın insanlar beldeye döndüğü için su sıkıntısı çekiyoruz. Ne gurbettekileri ne de emeklileri beldemize getirmekte güçlük çekiyoruz” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap