SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yomra esnafından veryansın!

Yomra esnafından veryansın!

21 Nisan 2016 Perşembe - 13:28




Yomra Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi olağan kongresini gerçekleştirdi.





Olağan kongre sonrasında Yomra Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul ve Yomra Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Şimşek bir araya gelerek ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında konuşan Adakul, “ Belediye başkanımızın 12 yıldır yaptığı icraatlar ortadadır. Yomra’mız hakkında basında çıkan asılsız ve hayali senaryolar bizleri bir hayli üzmekte ve ekonomimize olumsuz olarak yansımaktadır” dedi.

KUÇÜK BİR İLÇEYDİK BÜYÜDÜK

10 yıl önce 11 Bin nüfuslu küçük bir ilçe olan Yomra, değerli girişimciler, siyasiler ve bürokratlarımızın büyük çaba ve gayretleri ile Trabzon’un parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Adakul, “ Yomramız bugün ki Kanuni hastanesi, adliye sarayı, üniversite ve iş merkezleri yapımından sonra dikkatleri üzerinde çekmiştir. Yomra’mız hızlı bir şekilde yatırımlar ve istihdam yaratan bir bölge durumuna gelmiştir. Yurt dışından insanlar bölgemize gelerek yatırım yapıyorlar, buraya yaptığı yatırım ve turizm gelirleri, esnaf ve sanatkarlarımıza aynı zamanda yöre halkımıza ekonomik olarak büyük bir katkı sağlamıştır. Artık bu bölge göç veren değil göç alan, hızla kalkınan bir bölge olmuştur” dedi.

İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ

Adakul, “19 Nisan Salı akşamı ulusal bir tv kanalında Yomra’nın evladı bir milletvekilini izlerken ilçemizin bir sivil toplum başkanı olarak çok üzüldük. Vekilimizin kendi doğduğu ilçeyi “mafya şehri Sicilya benzetmesini” şaşkınlıkla dinledik. Benim ilçemin esnafı, tüccarı, köylüsü, işçisi son dönemlerde ilçemize yabancı ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli ilerinden yüzlerce yatırımcı ve turistin ilçemize akın akın gelmesiyle refah düzeyini yükseltmeye başlamıştır. Sayın vekilim, kimlerden bilgi alıyorsun bilmiyorum, mafya şehri benzetmesiyle kendi ilçene gelen ve gelmekte olan yatırımcıya sen bu ilçeye yatırım yapma. Git başka ilçeye yatırım yap, dediğinin farkında mısın? Vekilim, Yomra’da kime sorarsanız sorun size bu ilçede konut fiyatlarının 150 ile 300 bin lira arasında olduğunu söyler. Buda herkesin bildiği doğru bir tespittir. Ama kalkıp, Türkiye’de 76 Milyon insana tv ekranlarından bu ilçede konut fiyatları 1 Milyon burada 1 Milyar dolarlık rant var dersen, kendi ilçende bile inandırıcılığını kaybedersin” diye konuştu.


GELİP GERÇEKLERİ GÖREBİLİR

Adakul, “Siz Yomra belediye başkanını sevmeyebilirsiniz. Siyasi rekabetinizde olabilir. Siz siyasi ihtiraslarınız uğruna burada kendi ilçenizi bütün Türkiye’ye mafya şehri olarak tanıtmanız, doğduğunuz topraklara ihanettir. Eğer belediye başkanı eksik yapmışsa, ilçenin yetiştirdiği bir milletvekili olarak, doğduğu topraklar olan Yomra’ya gelirsin. Sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini siyasi parti başkanlarını, muhtarlarını, ziyaret eder hatta belediyeye gider başkanla yüz yüze görüşüp kendi gözlemenizle Yomra’nın bir milletvekili olarak sonuç almaya çalışırsınız. Olumlu sonuç alamazsanız dahi bu ilçenin insanları size vekiliniz elinden geleni yaptı, abilik yapmaya çalıştı derlerdi. Bak diyorsun ki Yomra’da herkes gergin, ilçe patlama noktasında. Peki, senin ilçen bu noktada iken sen bir milletvekili olarak bu ilçeye gelip, müdahale etmiyorsun. Abilik yapmıyorsun. Çünkü, orada durup burada taraflı insanların söylemlerine itibar ederek bu ilçenin abisi olmaktansa bu kavgada taraf olmayı tercih ediyorsun. Ama, çok geç olmadan bu ilçeye gelip, esnafı, sivil toplum örgütlerini, muhtarları ve aile büyüklerini gezerseniz o zaman samimiyseniz gerçekleri göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

BİR ÇAYIMIZI GELİP İÇMEDİLER

Adakul şöyle devam etti: “Yomra’yı karalayarak yapılan talihsiz beyanatlar, yatırımların ve turizmin önünü kesmektedir. Kendilerine siyasi rant sağlayacağını zannedin bu kişiler ellerine verilen bilgi ve dokümanların gerçek olup olmadığını araştırmak zahmetine bile gitmeden açıklamalarını yapıyorlar, Yomra esnaf ve sanatkarları olarak onlardan ricamız; lütfedip bizleri ziyaret ederek bir çayımızı içseler ve burada yaşayan bu vatandaşlarımızı dinleseler gerçekleri daha iyi anlarlar. Bütün bu sitemlerimizi sayın vekilimize yapmıyoruz. Büyükşehir başkanımız nereli Yomralı. Peki, bu süreçte nerede? Maalesef hiçbir yerde yok. Bu ilçenin yetiştirdiği abi konumundaki, yönetici konumundaki insanlar küçük siyasi hesaplar uğruna kendi ilçelerinde abilik yapmaktansa, ya taraf oldular ya da bu ilçeye sırtlarını dönerek hiçbir şeyi görmezden geldiler. Ama benim Yomralı vatandaşlarım, esnafım her şeyin farkındadır. Zamanı geldiğinde herkese gerekli cevabı verecektir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap