SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yıldız tecrübelerini paylaştı

Yıldız tecrübelerini paylaştı

06 Ocak 2014 Pazartesi - 15:32




Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin dersine katılarak yerel yönetimler konusun





Trabzon’un Maçka ilçesinde üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Yıldız, öğrencilerin yoğun ilgisi ve sorularıyla karşılaştı. Özellikle yerel yönetimler konusunda Türkiye ve Avrupa’yı karşılaştıran Yıldız, “Sizler gibi herkesin çok merak ettiği bir konu var, iktidar partisinden olmayan belediyelere hükümetler kaynak ayırır mı? Evet bu kaynaklar kişi başına ayrılır her belediye nüfusuna göre kaynak alır. Bazı mahalli idareler beceriksizliklerini hükümete mal ederler. Bu benim belediye başkanı olduğum dönemlerde de böyleydi şimdi de böyle. Siyasi iktidar belediyeye senin ödeneğini kestim deme imkanı yok. Belediyelerin elliden fazla gelir kaynağı olabilir ama yerel yönetimler her zaman siyasi iktidar verir, harcarım düşüncesinde olursa hiçbir yere varamazlar” dedi. Mahalli İdarelerin halkla bütünleşmiş olması gerektiğine dikkat çeken Yıldız “Bunu yapamazsanız siz ne kadar ödenek alırsanız alın amacına uygun kullanamazsınız. Avrupa’da mahalli idarecilik bizden çok farklı. Orada katılımcılık çok daha fazla, bizim insanımız oyunu veriyor bir adaletsizlik olduğunda bir dahaki seçimde hesabını sorarım diyor ama belediye meclisi toplantısına katılmayı şikayetini anında orada yetkililere iletmeyi düşünmüyor. İnsanlarımıza isyan etmeyi değil ama sorgulamayı iyi öğretmeliyiz. Son yıllarda bu konuda ilerleme kat ediyoruz. Gelecekte Avrupa seviyesine ulaşmayı hatta onunda üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Buna siz ön ayak olacaksınız gelecekte bu ülkenin mahalli idarecileri valileri kaymakamları belediye başkanları sizler olacaksınız, bu ülke hepimizin, hep beraber bir adım daha yukarıya taşımanın planlarını yapmalıyız” diye konuştu.
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap