SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yılda 500 Milyon!

Yılda 500 Milyon!

27 Ekim 2015 Salı - 09:04








Eski parayla trilyon... Resmi açıklamaya göre; Giresun Üniversitesi, Giresun’a ayda 55, yılda 440 milyon lira gibi astronomik düzeyde ekonomik katkı sağlıyor. Hesaplamalar; sadece eğitim-öğretim dönemi, öğrenci sayısı ve yapılan ankete katılan akademik-idari personele göre yapıldığı için, akademik dönem dışını ve Üniversite bünyesinde çalışan diğer personelleri de kattığınızda rakam 500 milyonu bile geçiyor. Üstelik Üniversite’nin merkez ve ilçelerdeki fiziki yapılanma ve yatırımları da bu hesaplamalara dahil değil...

Giresun Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve İstatistik Bölümü tarafından yürütülen anket çalışmasıyla, Giresun Üniversitesi’nde görev yapan 652 akademik ve 345 idari personelin bakış açısından Giresun Üniversitesi’nin Giresun iline katkılarının sorgulandığı araştırmada; öğrencilerin aylık ortalama harcama miktarı bin 724 TL, akademik-idari personelin ise Giresun’daki aylık ortalama harcama miktarları 3 bin 250 TL olarak tespit edilmiş. Son dört yılda aktif hale getirilen ya da sıfırdan yeni kurulan; Tıp Fakültesi, Tirebolu İletişim, Görele Güzel Sanatlar, Turizm, İslami İlimler, Spor Bilimleri, Denizcilik ve Diş Hekimliği fakülteleri ile onlarca yeni bölüm, yüksek lisans ve doktora programlarıyla çok hızlı bir gelişim ve büyüme hamlesi yapan Giresun Üniversitesi bugün; 1500’ü bulan akademik-idari personeli ve 30 bin öğrencisi ile mega bir kurum olarak karşımıza çıkıyor.

Giresun’un en önemli ve bu kadar katkı sağlayan tek kurumu haline gelen Giresun Üniversitesi’nin, dört yılda bu kadar gelişmesinin ve büyümesinin mimarı kuşkusuz Sayın Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR ve gece gündüz onunla birlikte fedakarca çalışan ekibidir. Ortaya çıkan tablo karşısında övgüyü ve teşekkürü fazlasıyla hak ediyorlar. Nüfusa ve sosyo-kültürel hayata katkıları da yine en üst düzeyde olan Giresun Üniversitesi’ni, Giresun da hala göremeyen ya da görmek istemeyenlere ithaf olunur... Seçim/siyasete gelince; Pazar günü yapılacak seçimlerden gerek Türkiye’de gerekse Giresun’da kimse sürpriz beklemiyor. Dört partinin meclise gireceği ve koalisyon ihtimali yüksek bir sonuç çıkacak gibi.

7 Haziran seçimlerinde Giresun’da AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 Milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimleri için AK Parti listesini tamamen değiştirirken, CHP ve MHP birinci sıralarını korudu. AK Parti’nin bir fazlayla 3 Milletvekili çıkarması ihtimali üzerinde durulsa da, yüksek ihtimal sonuç değişmeyecek gibi. CHP’nin her zaman biri garanti görülen Giresun’da, genel politikasıyla kan kaybeden MHP de, Orhan ERZURUM’la çıkışını sürdürecek gibi. Pazar’a bir şey kalmadı, bekleyip göreceğiz...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap