SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yeşil çay banyosuna yoğun ilgi

Yeşil çay banyosuna yoğun ilgi

27 Kasım 2012 Salı - 11:39




Rize'de bir termal kaplıca merkezinde ilk kez uygulanan ve insan vücudunu rahatlatan yeşil çay banyosuna özellikle selülit sorunu yaşayan bayanların y





İçildiğinde insan sağlığına faydaları bilimsel olarak ortaya konan yeşil çayın şimdi de banyosu çıktı. Rize’deki özel bir firma yeşil çaydan laboratuvar ortamında yeşil çay banyosu için özel tabletler üretti. İkizdere İlçesi’ndeki RİDOS Termal Kaplıca Merkezi'nde ilk kez uygulanan yeşil çay banyosu ilgi görmeye başlarken, insan vücudunu rahatlan ve özellikle selülit sorunu yaşayan bayanların yanı sıra yeşil çay banyosu için erkekler de sıraya girdi. RİDOS Termal Kaplıca Merkezi Sahibi Kasım Ekşi, insan sağlığına faydaları bilinen yeşil çayın bundan böyle banyosunun da sağlık ve güzellik için kullanılacağını söyledi. Yeşil çay banyosu için 40 derecede 250 litrelik suya ihtiyaç olduğunu ifade eden Ekşi, “Suyumuz 40 derece sıcaklığa ulaştığında 10 dakika durgun halde bekletiyoruz. Ardından içerisine 10 adet özel yeşil çay tabletini atıyoruz. Yine 10 dakikada bu şekilde beklettikten sonra müşterilerimizi jakuziye sokuyoruz. Yaklaşık 20 dakikalık bir seans uygulanıyor. Jakuzi 9 ayrı yerden fışkırtma ile aynı anda vücuda masaj yapıyor ve yeşil çayın vücuda işlemesini sağlıyor” dedi. Yeşil çay banyosu sonrası vücutta rahatlama olduğunu belirten Ekşi, “Yeşil çay banyosu vücuda ayrı bir güzellik ve koku salgılıyor, insana huzur veriyor. Özellikle bayanlardaki kırışıklık ve selülitleri ortadan kaldırıyor. Vücuttaki leke ve sivilcileri yok ediyor. Bu sadece bayanlar için değil erkekler için de geçerli. Hatta şuanda erkekler bayanlardan daha çok yeşil çay banyosunu tercih ediyor” şeklinde konuştu. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise içilen yeşil çayın insan sağlığına önemli faydaları olduğunu belirterek yapılan yeşil çay banyosunun da faydaları olduğunu söyledi. Erdoğan, “Çin'in belirli bölgelerinde cilt hastalıkları yoğun olduğu dönemlerde yeşil çay kaynatılarak demlenmiş ve çay pamukla vücuda uygulanmış. O dönemlerde yeşil çay tedavi amaçlı vücutta kullanılmış. Cildin güzelleşmesi ve kırışıklıkları önlemesinde faydalarının olduğu biliniyor. Ancak çay banyosunun uygulandığı küvet veya jakuzilerde leke bırakma sorunu yaşanıyor. O nedenle laboratuvar ortamlarında yeşil ve siyah çay banyoları üzerinde daha fazla çalışma yapılması lazım. Çay banyosunun yanında çay parfümü ve kremi de geliştirilebilir. Bu ferdi çalışmaların laboratuvar ortamlarında bilimsel olarak desteklenmesi gerekir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap