SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaylamızı boşaltmayız

Yaylamızı boşaltmayız

20 Ağustos 2015 Perşembe - 10:04




Sümela Manastır’ı da içine alan Altındere Milli Parkının deresinin başlangıç noktasındaki projeye tepki





Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in projesine köylülerden sert tepki geldi. ‘Çılgın Proje’  başlıklı haberine tepki olarak köylüler, “Yalnızca makamını bilmediğimiz birisi bize yaylanın boşaltılacağını söyledi. Biz bunu kabul etmiyoruz. 300 yıldır meracılık yaptığımız ve bizlere vakfedilmiş bu topraklardan bizi hiçbir sebep sökemez” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ‘Çılgın Proje’  başlıklı haberine Deveboynu bölgesinde ikametgâh eden köylülerden sert tepki geldi. Defalarca yaylaya giden resmi makamların halkı yapılacak projenin ne olduğuna dair bilgilendirmediğini söyleyen köylüler, “Yalnızca makamını bilmediğimiz birisi bize yaylanın boşaltılacağını söyledi. Biz bunu kabul etmiyoruz. 300 yıldır meracılık yaptığımız ve bizlere vakfedilmiş bu topraklardan bizi hiçbir sebep sökemez. Su konusuna gelince burası Sümela Manastır’ı da içine alan Altındere Milli Parkının deresinin başlangıç noktasıdır. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bu dere üzerinde mevcut olan 2 adet 16 inçlik su boruları mevcuttur. Dere özellikle sonbahar aylarında kuruma noktasına gelmektedir. Mevcut dere orman ve su isleri bakanlığınca da alabalık üretimi konusunda pilot bir alandır. Biz meracılar için bu dere çok önemlidir. Bu yüzden bize zarar verecek bir projeye karşı yasal tüm yollara başvuracağımızı belirtip konuya dair tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap