SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaylalar artık ‘var git’ diyor

Yaylalar artık ‘var git’ diyor

11 Ekim 2017 Çarşamba - 13:04








GİRESUN- Her yıl Doğu Karadeniz’de Nisan ayı itibari ile başlayan yaylalara yolculuk Ekim ayı itibari ile sona eriyor. Yaklaşık 6 ay yaylada kalan vatandaşların köylerine dönmesi gerektiğini ise ‘vargit’ çiçekleri söylüyor.

Vargitler ile beraber son baharın renkleri de Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beledisi ve Kulakkaya yaylasında renk cümbüşü haline dönüştü. Karadeniz’in her yerin bir başka güzel olduğunu belirten Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal, her yıl başlayan göç ile yaylacılık hayatının artık sona geldiğini gösteren vargitlerin açtığını söyledi. Çiçeklerin yaylacılara, “Kar yağmadan son baharda artık gidebilirsiniz” dediğini ifade eden Önal, “ Vargitler eskiden açtığında yaylanın artık soğuyacağını, kışın geldiğini ve artık karın da yağabileceğini ifade ederdi. Yaylacılarımız hazırlıklarını yapar artık köylere dönüşlerini yapardı. Günümüzde her ne kadarda yaylada uzun süre kalma azalsa da halan yaylada kalan vatandaşlarımız bu çiçeklerin açtığını görünce artık köye dönme vaktinin geldiğin düşünerek yayladan ayrılıyorlar” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap