SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yatırım Adasına talep yağmuru!

Yatırım Adasına talep yağmuru!

20 Ekim 2017 Cuma - 08:17




TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, gazetemizin yönetim kuruluna dev projelerle ilgili samimi açıklamalar yaptı. Hacısalihoğlu, ‘Yatırım Adası’nın şim





Meryem AKGÜN

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Miraç Özağcı, Yayın Koordinatörü Selim Şener ve Reklam Müdürü Ali Kurt, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon’da gerçekleşmesi planlanan büyük projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. BÜYÜK VE ÖNEMLİ Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un bir hayli önemsediği projelerden söz ederek, “Daha önce yatırım adası projesini bin 800 dönüm üzerine düşünmüştük. Şimdiki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız projeyi inceleyince, projenin büyük ve önemli bir proje olduğunu kaydedip daha büyük yapılmasını söyledi. Biz de yeniden çalışma yaptık” dedi. ADIM ADIM YATIRIMA Hacısalihoğlu, “2431 ve 2750 dönüm olmak üzere iki proje hazırladık ve bakanlığa gönderdik, şimdi hangisinin kabul edileceğini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta karar verildiği takdirde resmi müracaatı yapmış olacağız. Resmi müracaattan sonra da Bakanlar Kurulu’na gönderiliyor. Bakanlar Kurulu’ndan da onay çıkınca adım adım yatırıma başlamış olacağız” diye konuştu.

49 YILLIĞINA  KiRAYA

“Yatırım adasında kanuna göre dolguyu ya devlet yapacak ya da kamu. Burada bakanlık dolguyu, altyapıyı biz yapacağız. Ondan sonra 49 yıllığına şirketlere bizim tarafımızdan kiralamaya verilecek. Alınan kararlar tamamen yatırımcının lehinedir. Günümüzde hala en güvenilir nokta burası. İpekyolu’nun önemi geçmişten günümüze taşınmıştır.”

iSTiKRARLI  VE GÜVENiLiR

“Burası üretim bölgesi olacak. Üretimde de orta ve ileri teknoloji ürünlerin üretim merkezi olacak. Rusya, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler, İran, Azerbaycan hep burada olacak. Çünkü en istikrarlı ve en güvenilir bölge burası. Bölgesel, yerel yatırımcılara en az 500 dönüm olmak üzere bir alan işledik.”

TALEP ÇOK FAZLA

“Yatırım adasına şimdiden talep çok fazla. Talep o kadar çok ki hemen dolar ama katma değeri yüksek ürünlere verilecek. Turizmle ilgili Araklı Turup bölgesinde ise komplike bir tesis olacak. Hiçbir ağaç kesilmeyecek, hatta o bölgeye ağaç dikilecek. Atların gösteri yapabileceği alanlar olacak. Çünkü Arap yatırımcılar için at çok önemli. Atlar için oluşturulacak alan bize artı değer sağlayacak.”

YATIRIMCIYI  KAÇIRMAMALIYIZ

Hacısalihoğlu, “Avrupa’da, Afrika’da herkes Arap yatırımcının peşinde. Bırakın Türkiye’yi, dünyada Trabzon’u ön plana çıkaracak bir proje Turup. Bir Arap Emirinin etrafında 400 kişi var. Yatırımcıyı kaçırmamalıyız. Dünyanın yatırım yaptığı alanlarda biz de payımızı almalıyız. Denizde marinasından tutun da Disneyland’ına kadar olacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap