SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaşarken...

Yaşarken...

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:28








Hani çok keyif aldığımız bir anı yaşarken, bir filmi, tiyatroyu ya da bir gösteriyi izlerken, bir müzik dinlerken, bir kitabı okurken "Bir nefeste..." deriz ya. İşte sevgili Nejat Toprak abinin "Yaşarken" kitabını da öyle bir nefeste okuyuverdim. Hayatından kesitlerle, öyle duygu dolu ve keyifli bir anlatımla kaleme almış ki.

Zaman zaman çocukluğumuzun asla dönemeyeceğimiz anılarına yolculuk yaparken, zaman zaman da yoğun duygulara, hüzünlere ve sevinçlere boğuluyorsunuz. Ve kitabın her satırında adeta kendinizi buluyorsunuz... Bulancaklı ve TRT'den emekli Nejat Toprak abi. Hayatının çoğunu eğitim ve iş sebebiyle Ankara, Trabzon ve Samsun’da geçirmiş. Ama hep Bulancaklı kalmış. Hayatımda tanıdığım belki de en fazla Bulancak aidiyetliğine sahip naif ve örnek bir insan.

Uzun zamandır tanıyorum Nejat abiyi. Özellikle; Afyon’da Giresun şehitliğinde yatan Bulancaklı Nazım’ın (Dervişoğullarından Bulancaklı Niyazi) her okuduğumda hala tüylerimi diken diken eden hikayesini kaleme almasından sonra. Nazım’ın hikayesini yerel gazete çıkardığım yıllarda defalarca yayınlamıştık.

Afyon’da Giresun şehitliğinde düzenlenen törenlerde, orada yaşananların efsane tadında anlatıldığı hikayeyi okumuş herkesi o günlere yeniden götürmüştük. Nazım’ın hikayesiyle yeni hikayeler de hayat buldu geçen zamanda. Sarıkamış'ta şehit düşen büyük amcalarımın hikayesini de Nazım'ın hikayesinden sonra ortaya çıkarmıştım.

Sonrasında nacizane benim de teklifimle Nazım hikayeyi tiyatro eserine çeviren Nejat abiyle oyunu sahnelemek için birkaç girişimimiz oldu. Ancak şimdiye kadar projeler hep yarım kaldı. Radyo tiyatrosu olarak yayınlanan eser hala sahneleneceği günü bekliyor.


İnşallah onu da kısa zamanda hayata geçirir/geçiririz... Yaşarken... çok keyifli ve hepimizin hayatından kesitler bulabileceği mutlaka okunması gereken bir kitap. Herkese şiddetle tavsiye ederim... Kitabın son cümlesiyle bitirelim; yaşarken sev, şükret, sabret, sebat et, mücadele et, yardım et, ikram et, merhamet et, affet, takdir et, teşekkür et ve yine sev... Anneler Günün kutlu olsun annem. Anneler Günü'nüz kutlu olsun dünyanın tüm anneleri. Siz hep sevgiyle kalın. Ellerinizden öperim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap