SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yasal yollarla mağdur olduk

Yasal yollarla mağdur olduk

22 Aralık 2015 Salı - 10:10




Pazarkapı’da dün sabah bir işletmenin önüne gelen yıkım ve çevik kuvvet ekipleri, işletme sahibi Yakup Odabaş’ı şok etti. Odabaş duruma tepkiliydi.





Trabzon’un Pazarkapı Mahallesi esnafından Yakup Odabaş’ın işlettiği lokanta ve pansiyon, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılınca, olay mahkemeye intikal etti. Mahkeme, Odabaş’ın aleyhine sonuçlanınca çevik kuvvet polisi ve yıkım ekibi dün sabah Odabaş’ın kapısına dayandı. 18 yıllık işletme sahibi Odabaş, “Bize ödenen kamulaştırma maliyetleri ile yeni bir işletme kurmanın imkanı yok. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde bir ön görüşme olur, sonra gerekirse mahkeme açılarak durum düzeltilmeye çalışılır. Ama yetkililer direkt mahkemeye veriyor. ‘Al senin paran bu’ diyorlar ve çat kapı yıkım ekibiyle kapımıza dayanıyorlar. Dün sabahleyin de önce elektriklerimizi kestiler, sonra yıkım aracı ile kapımıza dayandılar. Neye uğradığımızı anlamadık” dedi.

54_19

KANUNLA MAĞDUR OLDUK

Kendilerine işletmelerini boşaltmak için tarih verilmediğini ileri süren Odabaş, “Gelip kapımıza dayanmak resmen gözdağı vermektir. Yapılan işin resmi olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kanunlar bu yönde ama resmi olmayan durumda vatandaş kanunlarla mağdur oluyor. Hiçbir şey konuşmadan mahkemeye veriliyoruz. Mahkeme bitiyor. Değerinden az paralar ödeniyor ve vatandaş mağdur oluyor” diye konuştu. “Uygulanan yasalar kendi lerine göre yazılmış” iddiasında bulunan Odabaş, “Şimdi işletmemde çalışan 9 kişiyi nasıl işten çıkaracağım ve aileleri ne olacak? Burada sadece ben değil benimle aynı yerde bulunan yaklaşık 15 işletme de aynı durumdan mağdur“ ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap