SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yardımlar şehit ailesi için

Yardımlar şehit ailesi için

02 Şubat 2015 Pazartesi - 19:12




İşadamı Hasan Kadayıf ve arkadaşları tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım çekleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e teslim edildi.





İstanbul’daki menfur saldırıda şehit olan polis memuru hemşehrimiz Kenan Kumaş’ın ailesine destek amacıyla işadamı Hasan Kadayıf ve arkadaşları tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım çekleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e teslim edildi. Bu davranışın ciddi bir duyarlılık örneği olduğunu ifade eden Vali Öz, “Trabzon insanı pek çok önemli konuda olduğu gibi tarihte hep gösterdiği birlik, beraberlik, dayanışma, milli ve manevi değerlere sahip çıkma hassasiyetiyle bu şehidimizin emanetine sahip çıkma konusunda da bir kez daha göstermiştir.

Devletimiz özellikle son yıllarda şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkma açısından gerek sosyal ve özlük haklarıyla, gerek mali ve istihdam olarak ciddi imkânlar sağlıyor. Ancak devletin yaptığı bu işin yanında insanımızın bir araya gelerek bu şekilde bir kampanya başlatması çok daha anlamlıdır. Canlarını vatan uğrunda veren şehitlerimiz için ne yapılsa azdır. Şehidimizin geri gelmesi mümkün değil ama bizler onun ailesine, çocuklarına ev alarak, istihdam imkânı sağlayarak sahip çıkacağız. Bunu yaparak aslında bu vatanın sahipsiz olmadığını, birlik ve beraberlik içinde etle tırnak gibi olduğumuzun mesajını veriyoruz. Bu kampanyanın öncülüğünü yaptığınız için de başta sizlere ve gösterdiği hassasiyetlerden dolayı işadamlarına, Trabzon halkına teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden biri olan bu kampanyalar; şehit ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamanın yanında milletimizin vatanına sahip çıkarak sonsuza kadar onun yaşaması için ne kadar güçlü bir irade ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Toplanan paralar ailemizle görüşerek onların huzur içersinde yaşayabileceği bir şekilde değerlendirilecektir” dedi.

217 BİN 745,22 TL PARA TOPLANDI

Trabzonlu iş adamı Hasan Kadayıf ise, arkadaşları Kürşat Başkan ve Turan Eyüboğlu ile “Teröre Lanet Şehidine Sahip Çık” adı altında bir yardım kampanyası başlattıkları ifade ederek, “Şehidimize destek amaçlı 8 Ocak’ta üçlü bir komite oluşturduk. Amacımız vatanımıza hainlik içersinde bulunan bütün hainlerin karşısında olduğumuzu, şehidimize sahip çıktığımızı göstermekti. Birlik ve beraberlik içersinde iyi bir çalışma yapıldı. 26 Ocak’ta kampanyamızı sonlandırdığımız halde yine arayan ve para göndermek istediğini söyleyenler oluyor. İnsanlarımızın şehidimizin emanetine sahip çıkmaları bizleri çok mutlu etti. Kampanya sürecinde toplam 217 bin 745, 22 TL para toplandı” diye konuştu. Görüşmede İşadamı Hasan Kadayıf, yardım kampanyasında toplanan yardım çeklerini Vali Öz’e teslim etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap