SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Verilen rakamlar hayal ürünüdür!

Verilen rakamlar hayal ürünüdür!

22 Ağustos 2015 Cumartesi - 09:25




Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin, Trabzon’da 4 milyon turistin ağırlandığına ilişkin haberleri yalanladı.





Trabzon’da turizmin sorunları masaya yatırıldı. Sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınan toplantıda çarpıcı tespitler yapıldı.

UZUNGÖL İÇİN ÖNERİ

Toplantıda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, turizmin gelişmesi için ellerinde çok önemli markalar bulunduğunu belirterek, Uzungöl, Sümela ve Ortahisar’ı kastetti. Şehrin her tarafı bir turizm alanı olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, "Uzungöl’e gelen turist sayısını artırmayı düşünüyorsak mevcut yatak kapasitesi yetmeyecek. Uzungöl’de yatak kapasitesi artmalı ve altyapının da ona göre düzenlenmesi gerekiyor. Hazırladığımız Uzungöl Master Planı hayata geçirilerek altyapı çalışmalarının şimdiden başlaması gerekiyor. Altyapı olmadan burada turizmin gelişmesi söz konusu değil" dedi.

ÇOK UÇUK SAYI

Uzungöl’de otopark sorununa dikkat çeken Hacısalihoğlu, "Kilitlenen bir bölgede turist sayısı artmaz" diye konuştu. Hacısalihoğlu, özel sektör için Uzungöl’de yatırımcının önünün açılması gerektiğine vurgu yaparak, turizmcinin teşvik edilmesini istedi. Zorlu Grand İşletme Müdürü Ali Şahin ise sert konuştu. Şahin, "80’li yıllarda Avrupalı turistlerin konaklamaya yer bulamadığı yerdir bölgemiz. Turlar bu bölgenin olmazsa olmazı idi. Bölgede turizm düşündüğünüz gibi 4 milyon turistten bahsetmiyoruz, öyle bir turist bu bölgede yok. Zaten konaklama tesislerine bakarsanız sayı çok uçuk. İşletmelerin doluluklarına baktığınızda bugün bu rakamlar hayal edilen rakamlar."


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap