SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

02 Mart 2015 Pazartesi - 19:57




Giresun Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası kapsamında 2014 yılında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflerini ödüllendirdi.





Giresun Vergi Dairesi Başkanlığı, 26. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükellefleri için bir tören düzenledi. Giresun Valiliği’nde gerçekleştirilen törende, 2014 yılı içerisinde en yüksek vergiyi ödeyen mükelleflerine çeşitli ödüller verdi.

Giresun Vergi Dairesi Defterdarı Sedat Ayyıldız, törende yaptığı konuşmada, kamu harcamalarının, kalkınmanın, büyümenin ve en önemli finansman kaynağı olan vergi verildikçe ülkenin gelişmekte olduğunu söyledi. Ayyıldız, “Giresun’da 2007 yılında vergi tahakkuku 215 milyon iken, 2014 yılında yüzde 55’lik artışla 550 milyon TL’ye ulaşmıştır. Dolayısıyla vergi artıkça yapılan hizmetler de artmaktadır” dedi.

Vali Hasan Karahan ise, verilen vergilerin doğru kullanılması halinde vergi ödemelerinin düzenli ve arttığını ifade etti.
Vali Karahan, “Amme hizmetlerinin kaynağı halktan toplanan vergilerdir. Önemli olan toplanan vergilerin kamu menfaatine kullanılmasıdır. Son yıllarda ülkemizde gelişmeler kat edilmiş hem de toplanan vergiler hepimizin ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanıldığını gösteriyor. Vatandaş ta vergilerin doğru yerde kullanıldığını görünce vergisini gönül rahatlığıyla daha düzenli veriyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Kurumlar Vergisinde birinci olan Çakırmelikoğlu Madensuyu İşletmesi adına plaketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ikinci olan Afta Market adına Şirket Müdürü Ahmet Tozlu ve üçüncü olan Süleymanoğlu İnşaat Taahhüt Ticaret Limitet Şirketi adına Şirket Müdürü Abdurahman Süleymanoğlu, Gelir Vergisinde ise birinci olan Asaf Zeki Kitapçı, ikinci olan Osman Feridunoğlu ve üçüncü olan Selim Kitapçı’ya plaketleri verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap