SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Verdiğimiz sözleri hayata geçiriyoruz

Verdiğimiz sözleri hayata geçiriyoruz

25 Eylül 2015 Cuma - 09:48




Karadeniz Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Deniz Toplu, Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner ve Gazete Gözlemcisi Ahmet Firidin, Artvin Belediye Başkanı Me





Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe kapılarını Karadeniz Gazetesi’ne açtı. Gazetemiz Genel Müdür Yardımcısı Deniz Toplu, Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner ve gazete gözlemcisi Ahmet Firidin’in ziyaret ettiği Kocatepe Artvin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Artvin’e sevdalıyız” sözleri ile misafirlerini karşılayan Kocatepe, “Bu sevda ile yola çıktık. 1,5 yıl içinde yaptığımız hizmetler ortada. 24 yeni projeyi hayata geçirdik. Halkımıza ne söz verdiysek, tek tek hayata geçiriyoruz. DSİ ile protokol yaptık 53 bin kişilik nüfusa yetecek su getiriyoruz. Ormanlı-İskebe arası Artvin’in yeni yolu projelendi ve yapımına da başlandı. Kütüphaneli duraklar yaptık. Artvin’e hamam ve mezbaha projemiz var. Artvin asla Uzungöl ve Ayder olmayacak. Yapacağımız hizmetler ve yeni turizm projelerimiz ile Artvin’e taşkın kalabalık değil, seçkin misafirperverlik yapacağız. Artvin’in çöp sorunu yoktur. Artvin’de artık göç durmuştur. Nüfus artışı var. Artvin, yapılacak yatırımlar ile göç alacaktır” dedi.

Artvin’i sizin ağzınızdan dinlemek istiyoruz?

1 yılı aşkın süredir hizmet veriyorsunuz. İlk günlerde ne gibi sorunlarla karşılaştınız. ‘Keşke’ sözünü hiç söylediniz mi? Öncelikle Karadeniz gazetesi medya ailesi olarak burada bulunmanızdan memnun oldum. Sorunuzu sondan cevaplamak istiyorum. Sizin deyişinizle ‘Keşke’ sözü demedim. Demeyeceğim de. Çünkü ben Artvin sevdalısıyım. Halkıma seçimden önce ne söz verdimse, tek tek yerine getiriyorum. Seçim öncesi Artvin’in programını hazırlatırken, Artvin’in sorunlarını en ince detayına kadar inerek hazırladım. İlk sözüm içme suyunu ucuzlatacaktım. Ve de yüzde 50 indirim yaptık. Bir yılı aşkın sürede 24 yeni proje hayata geçirdik. Her geçen gün hizmetlerimiz bir önceki güne göre katlanarak artacak. Artvin’e 5 yılda çok büyük hizmetler getirmiş olacağız.

ARTVİN’İN ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ ŞİMDİ SIRA SU’DA

Yerel yönetim olarak belediyenin olmazsa olmazların başında olan su sorununu bitirmek için DSİ ile anlaşma yaptık ve Hatila vadisinden su getiriyoruz. 53 bin kişilik nüfusa yetecek içme suyu Artvin’e hayat verecek. Konuya girmişken, belediyenin diğer sorunu olan Çöp sorununu da bitirdim. Artvin’ e girerken yukarıya baktığınızda daha önce dökülen çöp alanı artık tertemiz durumda. Oraya çöp dökülmediği gibi çok yakın zaman içinde orayı yeşil alana çevirip ağaçlandıracağım ve mesire yeri olacak. Diyeceksiniz ki; ‘çöpü ne yapıyorsunuz?’ 93 yıllık çöp sorununu çözdük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Sayın Kadir Topbaş’tan çöp nakil tır dorsesini istedim. Gönderdi. Çöp transfer merkezini kurduk. Çöpleri topladıktan sonar muhafaza altına alıp depoluyoruz daha sonra tır aracımıza sıkıştırma yapıp şehir dışında 22 kilometre uzaklıkta bir yer buldum. Depolama yapıyoruz. Geniş bir alan ve kimseye zarar vermeyecek şekilde döküyoruz ve 3 metreyi geçmeden üstünü toprakla kapatıyoruz. 17 sene çöp dökülecek alan var. Bu zaman süresi içinde çöp arıtma tesisi de kuracağız. Karadeniz Gazetesi genel Müdür Yardımcısı Deniz Toplu ve Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye Artvin’e bu zamana kadar yapılan hizmetler ve yatırımlar hiçbir zaman küçümsenemeyeceğini, Artvin halkı bu şansı yakaladığını, sizin görev yaptığınız süre içinde Artvin bölgesinin tanıtılmasında, yapılan hizmetlerin kamuoyuna aydınlatılmasında Karadeniz gazetesi ailesi olarak her zaman Artvin’in gözü, kulağı, sesi ve aynası olacaklarını ifade ettiler. Bu tatlı ve hoş sohbetli görüşmeyi sonlandırırken Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Artvin’in tanıtıcı broşürlerini içeren konsept takdim etti. Günün anısına da topluca fotoğrafımızı çekerek Kafkasör’e de gezimizi yaptık. Yemek ikramında bulunan Başkan Kocatepe Konuk evini de gezdirdi. Kafkasör ile ilgili projelerini de yerinde anlattı.

21_25

Tüm ekibimiz özveriyle çalıştı

Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde tarihinde görülmediği büyük bir sel felaketi yaşadı. Hopa çok büyük zarar gördü. 8 kişi yaşamını yitirdi. Biri çocuk 3 kişi kayıp oldu. Hala bulunamadı. Siz Artvin belediyesi olarak nasıl bir duruş sergilediniz? Neler yaptınız? Sözlerime başlarken Yüce Allah böyle bir felaketi bir daha kimseye göstermesin ve yaşatmasın. 24 Ağustos Pazartesi günü meydana gelen sel ve heyelan felaketi ardından, Başkan Yardımcılarıma verdiğim talimat doğrultusunda olay yerine acilen 2 İş makinesi 2 İtfaiye aracı,1 Vidanjör, 2 dalgıç pompa, 1 motopomp ve 10 personel görevlendirdik. Tüm ekiplerimiz canla başla çalıştılar. Felaketin yaşandığı günden buyana yapılan çalışmaları bende yakından takip ettim. Tüm ekiplerimiz özveriyle çalıştılar. Görevli arkadaşlar mesai kavramı gözetmeksizin temizlik çalışmalarını sürdürdüler. Bugüne kadar 286 meskende temizlik yaptılar. Bana sunulan raporda toplamda 3,5 milyon ton su tahliyesi ile balçık temizleme çalışmaları yapılmıştır. Yani yaklaşık olarak 286 Mesken, İşyeri, İbadethane, Okul, Hastane ve Umuma açık alanlar da yapılan temizlik işlemleridir. Hopa’da görev yapan ekiplerimiz dışında Belediyemiz imkânları ile 5000 adet ekmek, 400 adet çizme, 500 adet pet şişe su ve 10 ton temiz su yardımı, 4 adet yaşam çadırı gibi yardımlar yaptık. Yardım dağıtma ekibinde bende katıldım. İnsanlarımızın çektikleri sıkıntılarına üzüntülerine bir nebzede ortak olmaya çalıştım. Bu bizim insanlık görevimizdir.

50 yıllık su ihtiyacı çözülecek

Su konusunda yaptığınız açıklama üzerine bir hayli zaman geçti. Artvin’in içme suyu projesi ihaleye ediliyor. Artvin’in beklediği müjdeli haber vereceksiniz değil mi? Evet, Artvin’in yıllarca hayalini kurduğu ve arzuladığı hizmetin en büyüğüne kavuşuyor. 28 Nisan 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Artvin’e seçim gezisi sırasında DSİ Genel Müdürlüğü ile Artvin belediyesi arasında Artvin İl Merkezi İçme Suyu Projesi’ne ait protokol imzalanmıştı. Bu protokol gereği 16 Ekim 2015 tarihinde Artvin İçme suyu Projesi kapsamında “Artvin İçme suyu İsale Hattı” ve ''Artvin İçme suyu Arıtma Tesisi'' işleri ihalesi gerçekleştirilecek. DSİ tarafından gerçekleştirilecek olan proje Artvin’in 50 yıllık su ihtiyacını çözülmüş olacak. Yerel seçimler öncesinde halkıma vermiş olduğumuz bütün sözleri tek tek yerine getiriyorum. Artvin en iyisine layıktır.


Son bir soru sormak istiyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla Hayvan Pazarı kurdunuz. Devamlılık için vatandaşların talepleri var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz. Artvin Belediyesi olarak Artvin-Erzurum Karayolu 1’nci kilometresinde kurbanlık hayvan pazarını kurduk. Hayvan yetiştiricileri pazar yerinden memnun olduklarını ifade ettiler. Ve bu yerin kalıcı hale getirilerek haftada bir gün hayvan pazarı olarak hizmet vermesini istediler. Biz de olumlu gördük. Ve taleplerini kabul ettik. Artvin’de hayvan pazarının kurulması ile birlikte geçimini bu işte sağlayan hayvan sahipleri ile vatandaşlar bu yerde buluşturulmuş olacak. Vatandaşlar köy köy gezerek adaklık kurban aramayacak. Öte yandan Artvinli kasaplar da yine köylere gidip kesilecek hayvan arama derdinden kurtulacak. Hayvan ticareti yapanlar, bu pazarın canlı hayvan piyasasını hareketlendireceğini, bunun Artvin ekonomisine ve et fiyatlarına olumlu yansımalarının olacağı görüşündeyiz. Bu vesileyle tüm Artvinli hemşerilerimin ve halkımızın mübarek kurban bayramlarını en iyi temennimle kutluyorum.

Behzat ÜÇÜNCÜOĞLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap