SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Yücel'den önemli mesajlar

Vali Yücel'den önemli mesajlar

09 Ocak 2015 Cuma - 12:13




Vali Yavuz, 'insanımıza daha iyi nasıl hizmet edelim’ anlayışı içerisinde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.





Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, hem seçilmiş, hem de atanmışlar olarak kendilerine verilen görevleri ve sorumlulukları zorlayarak ‘en iyisini nasıl yapalım, insanımıza daha iyi nasıl hizmet edelim’ anlayışı içerisinde çok güzel bir ahenkle çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin devam eden Ocak ayı toplantılarına yatırımcı kamu kurum müdürleriyle birlikte katılan Vali Yavuz, İl Genel Meclisi Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyelerine seslendi.


“GÜMÜŞHANE’DE ÇOK İYİ BİR ENERJİ BİRİKİMİ VAR”


Gümüşhane’de 6 ay önce göreve başladığını hatırlatan Vali Yavuz, Gümüşhane’nin şu anda bulunduğu yerden çok daha fazlasını hak ettiğinin altını çizerek, muazzam bir potansiyeli olan Gümüşhane’de çok iyi bir enerji birikimi olduğunu belirtti ve bunun çok sistemli ve mantıklı şekilde hayata geçirilmesi halinde geçmişi telafi edecek işlere imza atmanın mümkün olduğunu söyledi.

“2015 YILINDA YENİ YÖNETİM ANLAYIŞINA UYGUN YENİ BİR VİZYON”


İl Genel Meclisinin çok önemli bir görev ifa etmekle yükümlü olduğunu dile getiren Vali Yavuz, 2015 yılında yeni yönetim anlayışına uygun olarak yeni bir vizyon, misyon ve mantaliteyle ülke ve dünyayı iyi okumak zorunda olduklarını, bu paralelde
Gümüşhane’ye neler kazandırılabileceğini, Gümüşhane genelinde nelerin hayata geçirilebileceğinin arayışı içerisinde olacaklarını belirtti.

“BİR ŞEYE KARIŞMAYALIM MANTIĞIYLA HAREKET EDİLİRSE GECİKMİŞLİK DEVAM EDER”


Rutine ve sıradanlığa, ‘böyle gelmiş böyle gider’, ‘bir şeye karışmayalım’ mantığıyla hareket edilirse gecikmişliğin devam edeceğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Böyle olursa her yıl bir çentik daha atar, bu manada seyretmeye devam ederiz. Bunu hepimiz teşhis ve tespit etmiş durumdayız. İş ve işlemlerde artık mazeret üretmek yok. İş yapan yapar, yapmayan kusura bakmasın bu memlekete haksızlık etmekle ve haksızlık etmek durumuna devam etmekle bu iş yürümez deyip, onun da gereğini yaparız. Tüm kesimler için böyle, olması gereken de bu.” dedi. İl Özel İdaresinin kanundan ve yöresel ihtiyaçlardan kaynaklanan iş ve işlemlerin zaten yıllardan beri yapıldığını belirten Yavuz, artık sıradışılık, ezberbozma, rutinin dışına çıkma, kabuğu kırma anlamında işler yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

TURİZM, TURİZM, TURİZM…



Gümüşhane ekonomisine, ilçelerin tamamına, halihazırdaki ekonomik girdiyi artıracak şekilde plan ve proje yapılmazsa hiçbir netice alınamayacağını kaydeden Yavuz, Gümüşhane’nin çıkış yollarından birisinin tarihten beri gelen kültürel ve doğal güzelliklerin tanıtım ve pazarlaması olduğunu söyledi. Gümüşhane’de Safranbolu benzeri bir hareketi başlatıp, çok kısa zamanda ziyaret edilen bir yer haline getirmek durumunda olduklarını belirten Vali Yavuz, “Bunu yaparsak şayet, tahminine göre hane başına bin lira giren Gümüşhane’de , bu bin lirayı iki bin üç bin yapmak mümkün. Böyle olduğu müddetçe bu ilde bir gencimizin, çocuğumuzun ihtiyacı olan sosyal eksikliği gideremeyiz. Çünkü para dönmeyince, arzı sağlayacak bir ekonomik sirkülasyon oluşturamadıktan sona bunu ne kadar konuşursanız konuşun netice almak mümkün değil. Peki bunu kim yapacak? Beklenen özel sektörün yapmasıdır. Yapsaydı bugüne kadar yapar mıydı? Bunu ayrıca konuşacağız. Ama biz en azından İl Özel İdaresi olarak genel meclisimizin de alacağı kararlar çerçevesinde buna bir başlangıç yapmak zorundayız. Bacasız sanayi dediğimiz turizmi ve üniversite öğrenci profili ve portfoyüyle entegre ettiğmiz zaman burada ekonomik çark çok hızlı bir şekilde dönmeye başlayacaktır.” dedi.

“GÜMÜŞ ÇARŞISI PASAJI ŞART”


Gümüşhane’de mutlak suretle bir gümüş çarşısı pasajı oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Gelen turistler o pasaja gelecek gümüş ürünleri alacak çünkü adı Gümüşhane. Gümüş şu anda üretmiyoruz ama gelen tarih var. Gümüş sektöründe Peypazarı gibi Mardin gibi müthiş bir pazar oluşturulabilir. Bu da vatandaşlarmızın ekonomik anlamda birebir katkı sağlamalarına neden olur. Bunlar için daha aktif dinamik ses getirici hızlı bir çalışma temposu 2015 yılında olmalıdır.” diye konuştu.

DOKA’DAN PROFESYONEL HEYET GELİYOR


Turizmin Gümüşhane için öncelikli olduğunu dile getiren Vali Yavuz, önümüzdeki hafta Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi gibi temel turizm değerleriyle ilgili çalışmalar yapmak üzere DOKA’dan profesyonel bir heyetin Gümüşhane’ye geleceğini söyledi.

“BÜYÜK BİR ENERJİ BİRİKİMİNİN ÜZERİNDEYİZ, BUNU HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”


Heyete”Önümüze öyle bir tablo koyacaksınız ki Karaca Mağarası’na gelen bir daha gelecek” diyeceklerini belirten Vali Yavuz, şunları söyledi: “60’ı çıkaracağız 300 bine. Buna ilişkin olarak ne yapmamız gerekiyor bize bir yol haritası çizeceksiniz. Özel idare olarak gerekirse, kamulaştırma yapılacaksa yapacağız, otopark, tuvalet ne ihtiyaç varsa yapacağız. Orada Arapça, İngilizce bilen turistin portföyüne göre dil bilen hizmet alımı yoluyla gençler çalıştırılacaksa onları da çalıştıracağız. Süleymaniye Mahallesi, temel başlangıç noktamızdır. Orası bu memleketi ikiye üçe beşe katlayacak potansiyele sahip. Üç din bir arada yaşadıysa, Bartholomeos oraya gelip ziyaret ettiyse orada müthiş bir potansiyel var. Büyük bir enerji birikiminin üzerindeyiz. Bunu harekete geçireceğiz. Bunu da il genel meclisi yapacak. Sürdürülebilir sistemli bir çalışma temposuna da gireceğiz. Hedefe yönelik, kısa zamanda sonuç alıcı kararlar ve faaliyetler dönemine gireceğiz.


Gümüşhane insanının çok daha konforlu, çok daha müreffeh bir yaşam ortamı istediğini ve bunu da hak ettiğini kaydeden Vali Yavuz, “Bunu verebilecek olan da bizi. Bu da ancak çarkın dönmesiyle olur. Bu çark da ancak para girişiyle olur. Herşey paramıdır evet bazen öyledir. Eğer vatandaşım zenginleşirse , esnafım mal çevirebilirse, satabileceği kişi sayısını artırabilirsen fiyatlar aşağı iner.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap