SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Yavuz vur emri verdi

Vali Yavuz vur emri verdi

18 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:55




Ülke tarihine kara bir leke olarak geçen cuntacıların kanlı girişiminin Trabzon’da nasıl engellendiği ortaya çıktı. Vali Yavuz’un o gece vur “emri” ve





 Trabzon Valisi Yücel Yavuz, askeri cuntanın olası kalkışma ihtimaline karşı bütün birimlere ‘Vur’ talimatı verdiğini söyledi. Vali Yavuz, “Valilik makamları devletin şehirdeki en üst makamıdır” dedi. Ülke tarihine kara bir leke olan cuntacıların kanlı girişiminin Trabzon’da nasıl engellendiği tek tek ortaya çıkmaya başladı. Darbe girişimi olduğu sırada belediyeler ve siviller hemen askeriyenin bir kalkışma girmemesi için iş makineleri ve araçlarla yollar kapatıldı. Edilinen bilgiye göre, Trabzon Valiliğinden anonslar yapılarak darbe girişiminin engellenmesi için halk meydanlara çağrıldı. Sala ve ezanlar okutuldu. Meydan Parkı’na toplanmaya başlayan kalabalık darbeye dur diye protesto ederken 22:05’te Trabzon Valiliğinin bütün ışıkları yandı ve darbeyi püskürtmek için talimatlar diğer ilçelere verilmeye başlandı.

VUR EMRİ TALİMATI VALİDEN GELDİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, birlik komutanlarını tek tek telefon açarak ‘Devletin yanında olduğunuzu gösterin’ talimatı geldi ve bu talimata bütün komutanlar uydu. Ayrıca her Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan devlete karşı herhangi Trabzon’da bir kalkışma olursa bütün birliklere ve güvenlik güçlerine ‘Vur talimatı’ geldi. Trabzon’da Trabzon Valisi’nin talimatlarını ilk yarım saatte belediyeler ve güvenlik güçleri başarıyla uygulayarak Trabzon’da olası bir kalkışma engellenmiş oldu.

VALİLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç Trabzon Valiğinde güvenlik güçleri ve kuvvet komutanlarının yapıldığı toplantıya katılmadı. Davete gelmeyen Dalgıç’ı Trabzon Valiliğine güvenlik güçleri getirdi. Alınan bilgiye göre Albay’ın gözaltına alınma talimatı Vali Yavuz tarafından verildi. Trabzon Valiliği’nde gözaltına alınan Albay Dalgıç’ın olası teşebbüste başarı sağlanırsa Trabzon Valisi’nin yerine atanacağı iddia edildi.


TALİMAT GELDİ

Albay Dalgıç’ın evinde ve kışladaki odasında yapılan incelemelerde kullandığı bilgisayarda yapılan teknik inceleme sonrasında Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderildiği belirlenen yazı bulundu. Yazıda sıkıyönetim ilan edildiği ve şehirdeki önemli noktalara müdahale etmesi emri verildiği öğrenildi. Bunun üzerine Tank Kurmay Albay ve o gün Tugay Komutan Vekili olarak görev yapan Bahadır Dalgıç’ın hazırlıklara başladığı ancak başarılı olamadığı ileri sürüldü.

DİRENMEYİN İDDİASI

Öte yandan Trabzon Emniyeti’nde görevli 4’üncü Sınıf Çocuk Şube Müdürü Ali Hallaç, kalkışma olduğu sırada iddiaya göre emniyetteki meslektaşlarına ‘Asker geldiğinde direnmeyin’ dediği için darbeye yardım etmek suçlamasından dolayı gözaltına alındı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz Hallaç için, “Duruşu ve tavırları nedeniyle gözaltına alındı” dedi.

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap