SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Öz veda turlarında

Vali Öz veda turlarında

14 Haziran 2016 Salı - 13:56




Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine alınan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası’na ve





Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaretinde Vali Öz, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun nezdinde Belediye çalışanlarına teşekkür etti. Trabzon’da meslek hayatının en tempolu dönemini geçirdiğini ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Öz, “Burada ilk 8 ayımız Özel İdare ve Trabzon Belediyesi olarak uyum içinde, verimli, yoğun bir tempoyla geçti. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmamsıyla birlikte yine yoğun bir süreç yaşadık. O süreçte de verimli bir çalışma temposu geçirmiş olduk. Arkasından da yeni yapılanma ile beraber hem yatırım izleme birimimizin kurulması, hem yerel hizmetlerin işbirliği içinde yürütülmesi, organize sanayi bölgelerinden Dünya Ticaret Merkezi’ne, Katı Atık Birliği’ne kadar şehrin pek çok önemli konusunda beraberce güzel kararlar ve uygulamalar gerçekleştirmiş olduk. Bunun yanında Kanuni Bulvarı gibi Akyazı gibi şehrin önemli projelerinde gerek bakanlarımızla, milletvekillerimizle, yerel yönetimlerimizle beraber bir bütün olarak Ankara’da ve Trabzon’da yatırımların gerçekleşmesi noktasında tempolu bir çalışma dönemi yaşadık. Ben teşekkür ediyorum. Bizim için de güzel bir dönem güzel bir tecrübeydi. Trabzon içinde güzel yatırımların, güzel hizmetlerin, geleceğe umutla bakılan ufukların açıldığı bir dönem oldu. İnşallah bu kervan devam edecektir. Hizmetler artarak, daha nitelikli olarak sürecektir. Ben her zaman söylüyorum, vali olarak çalışılacaksa Trabzon en yoğun olarak çalışılacak şehirdir” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise yaptığı değerlendirmede, “Beraber çalıştığımız 3 yıl zarfında bu şehre yaptığınız katkıları hep hafızalarımızda saklıyoruz. Yapıcı, olumlu, herkese yol gösterici tutumunuz nedeniyle; hele hele belediyecilik hizmetleri açısından ifade etmemiz gerekiyor ki yerel yönetimler size minnettardır. Bizden önce adım atmanız, bizleri teşvik etmeniz, gerek şehir içinde gerek bakanlıklara nezdinde destekleriniz yolumuzu açmıştır” dedi.

"ASIL BİZİM SİZE TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) veda ziyaretinde bulundu. TTSO’da Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Öz “Trabzon’da kamu hizmetleri ve yatırımları açısından güzel çalışmalar var. TTSO da sadece yatırım, ticaret ve sanayi alanlarının değil, şehrin bütün sorunlarıyla ilgilenen, projeler üreten ve katkıda bulunan kurumsal bir kimliğe sahip. Ticaret ve sanayi alanında gerçekten güzel ve örnek çalışmaları ve teşkilatı var. AB süreciyle ilgili örnek projeleri bulunuyor. Ama bunların dışında şehrin turizm başta olmak üzere kalkınması, gelişmesi için, ekonomik ve sosyal alanda pek çok konuda önemli görevler yapıyor, lokomotif görevi görüyor. Görev dönemimde birlikte güzel çalışmalar yürütme imkânımız oldu. Teknokent, organize sanayi bölgeleri ve son olarak da Teknoloji Merkezi yatırımıyla şehre önemli bir katkı koyulacak. Şehrin kalkınması ve gelişmesi için her alanda gayret gösteren bir kurum. Bu süreçteki beraber güzel çalışmalarımız için teşekkür ediyorum. Bu şehre yapmış ve yapmakta olduğunuz güzel projeler ve katkılar için teşekkür ediyorum. Üst düzey, nitelikli bir kadro var. Bu vesileyle bu süreçteki çalışmaları ve destekleri için TTSO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, “Aslında bizim size teşekkür etmemiz gerek” diyerek Geçen 3 yıla yakın sürede gerçekten ortaya önemli eserlerin çıktığını söyleyebiliriz. Bu eserler birlikte çalışmanın sonucu. Turizm altyapıları konusunda, şehrin bu hale gelmesinde birlikte çalıştık. Şehrimizdeki fiziki altyapının tamamlanmasında sizlerin çok büyük emeği oldu. Turizmde atılan adımlarla, belirlenen stratejilerde çok büyük etkiniz oldu. Turizm şehrinden gelmenizin tecrübelerini kente yansıttınız. Turizmde çok önemli adımlar atılmış oldu. Sera gölünün etrafında oluşan park sizin döneminizde oldu. Sanayinin gelişmesinde özellikle Şinik OSB’deki katkılarınız çok fazla. Yolun kamulaştırılması, ilave parseller, parsellerin doldurulmasındaki katkılarınız çok önemliydi. Her defasında hangi konuyu gündeme getirmişsek sonuç odaklı çalıştınız. Şehirlerin üst yöneticilerinde çok fazla rastlanan olay değil. Birlikte çok güzel çalışmalarımız oldu. Tam da hız almışken değişiklik oldu. Sonuçta görevler geçici. Bundan sonra da şehrimizden kopmayın. Biz sizi bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap