SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Öz kriz merkezinde

Vali Öz kriz merkezinde

10 Ocak 2015 Cumartesi - 20:08




Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara Kaymakamlığı’ndaki kriz merkezinde çalışmaları takip ediyor.





Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam bölgesinde bugün öğle saatlerinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde meydana gelen ve 1 işçinin ölümü, 4 işçinin de çığ altında kalması ile sonuçlanan çığ faciası ile ilgili Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara Kaymakamlığı’ndaki kriz merkezinde çalışmaları takip ediyor.


Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlatan mevkiinde yaşanan çığ felaketi ile ilgili bilgi veren Vali Abdil Celil Öz, "İş makinelerimiz çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle henüz bölgeye ulaşamadı. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 km’lik yolun açılması çalışmaları büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kurumlarımızın ekipleri ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol açıldığında devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına başlayacaktır” dedi.


Bölgede 1,5 metreyi bulan bir kar olduğuna dikkat çeken Öz “Bölgeye yaya olarak giden ekiplerimiz şantiyeye ulaşmak üzere. Bölgede devam edep tipi ve yoğun çığ riski ulaşmamızı etkiliyor. Bölge halkının ve şantiye ekiplerinin kontrollü bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Erzurum AFAD’dan 50 kişilik bir çığ kurtarma ekibi geliyor. 200 metrelik alanda bir çığ inmesi var. Bu nedenle çalışmalarımız biraz zaman alabilir. 5 kişi çığ altında kalmıştı. 1 kişi ölü olarak çıkartıldı” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı açıklamada “İş makinelerimiz ile destek veriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah oradaki vatandaşlarımıza canlı olarak ulaşmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan şantiyeye yaya olarak ulaşmaya çalışan AFAD, AKUT ve Jandarma ekiplerinin çığ bölgesine 2 km kadar yaklaştığı ancak bölgede yaşanan yeni bir çığ nedeniyle şantiyeye ulaşmalarının güçleştiği belirtildi. Yeni çığın temizlenmesinin 2-3 saati bulacağı öğrenilirken, çığ tehlikesi, tipi ve fırtına ekiplerin çalışmalarını güçleştiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap