SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Öz incelemede!

Vali Öz incelemede!

06 Ağustos 2015 Perşembe - 17:41




Trabzon Valisi A.Celil Öz, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat ve Ortahisar ilçelerinde yapımı devam eden ve tamamlanan okul, yurt binası ve sp





Trabzon Valisi A.Celil Öz, ilçelerde incelemelerde bulundu... Vali Öz, incelemeleri sırasında Vakfıkebir ilçesinde yapımı devam eden 400 kişilik öğrenci yurdu inşaatını gezerek yapımcı firma yetkililerinden bilgi alırken, binadaki işçiliği beğenmeyerek firma yetkililerine sitem etti.

İlk olarak Beşikdüzü ilçesine giden Vali Öz burada ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek kaymakam Cevdet Ertürkmen’den brifing aldı. Beşikdüzü ilçesinde yapımı devam eden anaokulunda incelemelerde bulunan Vali buradan Vakfıkebir’e geçerek ilçe kaymakamı Yıldıray Malğaç ile görüştü. Vali Öz, Vakfıkebir’de yapımı devam eden 400 kişilik öğrenci yurdu inşaatı, A.Ö. Turem Lisesi inşaatı, Kemaliye İlkokulu inşaatı ve Anadolu Lisesi Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Öz, Trabzon’da 2015 yılı yatırım programı ile yaklaşık 600 derslik yatırım yapıldığını ifade ederek, “Ziyaretimize Beşiküzü’nden başlayıp Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat ve merkezdeki bazı yatırımları inceledik. Trabzon’da farklı sektörlerde önemli kamu yatırımlarımız var. Bunların başında ulaştırma ve karayolları geliyor. İkinci sırada ise eğitim yatırımlarımız önemli yer tutuyor. Bizim geçen yıl gerçekleşen yatırım miktarı 850 milyon lira civarındaydı. Bu yıl da bu rakamı aşabileceğimiz görülüyor. 2014’den devam eden yatırımların yanında 2015 yılı yatırım programı ile yaklaşık 600 derslik yatırımımız var. Bunun yanında 7 adet pansiyonumuz, 2 adet spor salonumuz ve atölyelerimiz yatırım programında yer alıyor. Bunlardan 5 tane okulumuzu bitirerek açılışını yaptık. 600 derslikten yaklaşık 120 dersliği tamamlamış olduk. Diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim altyapısını güçlendirmek, yatırımlarımızı tamamlamak temel hedefimizdir. Bunun yanında eğitim kalitesini yükseltmek ve özellikle mesleki eğitim alanındaki açıklarımızı kapatıp bu konuda kaliteyi yükseltmek istiyoruz. Okullarımızda spor salonu, atölye, pansiyon gibi eksikliklerimizi de gidermek için çalışıyoruz. Spor alanlarında yatırımlarımız var. Bu alandaki yatırımlarımızı da gözden geçirerek spor altyapısı eksik olan hiç bir ilçemiz kalmasın istiyoruz. İl merkezinde de önemli yatırımlarımız var” dedi.

TRABZON TURİZMDE ÖNEMLİ MESAFE ALDI

Turizmde önemli mesafeler katettiklerini kaydeden Öz, “Trabzon turizmde önemli mesafe katetti. 3 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Vakfıkebir ilçemizde önemli yatırımlar yapılıyor. Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi ilimizde son yıllarda önemli bir sektör haline gelen turizme büyük katkılar sağlayacaktır. Turizmi hem konu hem de alan sektör ve zaman bazında genişletmek istiyoruz. Bu anlamda özellikle Trabzon’un batı kesiminde yer alan Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ile bunların yaylaları ile Düzköy, Şalpazarı ve Tonya bölgelerinde turizmin gelişmesi için yeni turizm alanlarını önemsiyoruz. Bu konuda araştırmalarımız sürüyor.

400 öğrenci kapasiteli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemiz, 90 civarında lüks uygulama oteli ve öğrenci pansiyonu ile beraber bu bölgede turizmin gelişmesinde önemli bir lokomotif görevi yapacak. Bu okulumuz hem turizme hizmet verecek, hem de yetişmiş iş gücünün oluşturulmasına katkıda bulunacak. Bunla beraber bölgemizde turizmin önemli mesafe alacağını düşünüyorum. Bunun dışında ilimizde hayırseverlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bugün de önemli yatırımlarını var. Hayırseverlerimizin yaptığı ve yapmaya devam ettiği yatırımlar da yaklaşık 110 dersliğe ulaştı. 24 derslikli olan bir okulumuzu gezdik. Bu yatırımdan dolayı Osman Kağan ve ailesine diğer ilçelerimizde de yine eğitime katkı veren diğer hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Kemaliye okulumuz, Anadolu Lisesindeki spor salonumuz ile eğitimle ilgili diğer yatırımlarımız var. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yeni yatırımlarımız var. Vakfıkebir ilçemizde de bu anlamda modern çok güzel bir yurdumuz tamamlanıp bu eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Benzer yatırımlarımız Akçaabat, Merkez ve Sürmene ilçemizde de devam ediyor. Kamu yatırımlarımızı kısa zamanda tamamlayıp insanımızın hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap