SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Memiş'ten ahır incelemeleri

Vali Memiş'ten ahır incelemeleri

03 Şubat 2017 Cuma - 08:31




Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Köse ilçesi ve ilçeye bağlı Salyazı köyünde vatandaşlarla ait ahırlarında incelemelerde bulundu.





İcraat ve söylemleriyle Gümüşhane’nin sıradışı valisi olarak nitelendirilen Vali Okay Memiş, gittiği hemen her köyde vatandaşların geçim kaynakları olan ahırlara yönelik incelemelerini Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde de sürdürdü.
Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak ilçe merkezinde Nusrettin Keleş ve kardeşlerine ait 100 büyükbaş hayvan kapasiteli ahırı inceleyen Vali Memiş, burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen’den çiftçilere sağlanan destekler hakkında, üreticilerden de sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Salyazı köyüne geçerek vatandaşlara ait 4 ahırı gezen Vali Memiş, kış mevsiminde olunması nedeniyle ahırlardaki kokuya aldırış etmeden hem hayvanları sevdi hem de üreticilerin sorunlarını dinledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Salyazı Havalimanıyla ilgili sözünü hatırlatarak, “Sayın Başbakanımız müjdesini verdi, havaalanına inşallah bu yıl başlıyoruz” diye konuşan Vali Memiş, Salyazı köyünde yaşayan yaklaşık 500 hanenin tamamının hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

“Buraların Samsung’u, iPhone’u şu gezmiş olduğumuz ahırlar” tespitinde bulunan Vali Memiş, “Buralar iPhone, Samsung değerinde. Burada üretim hayvancılık üzerine. Salyazı köyünde 500’e yakın hanemiz var ve hepsinde de hayvancılık yapılıyor. 3 bine yakın büyükbaş hayvan sayımız var ama bunu ikiye katlamamız lazım. Bizim bu havzamız tarım ve hayvancılıktaki en önemli destinasyonumuz. Kuzey ilçelerimizde madencilik ve turizm, bu bölgede ise tarım ve hayvancılık. Bu alanda çalışıyoruz” diye konuştu.

Ahır incelemelerinin ardından köyde gördüğü çocuklara oyuncak hediye eden Vali Memiş, daha sonra il merkezine gitmek üzere köyden ayrıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap