SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Vali Harun Sarıfakıoğulları

Vali Harun Sarıfakıoğulları

01 Ağustos 2017 Salı - 10:30








Devletin gülen yüzü!

Tam da Giresun’un yeni valisi Sayın Harun Sarıfakıoğulları için söylenmiş bir söz. Daha Giresun’a geleli birkaç hafta olmasına rağmen Giresunlunun gönlünde taht kurmasını bildi.

Yaptığı ilk işlerden olan halk günleri ile sürekli halkla temas halinde olmaya özen gösteriyor ve sürekli gülen yüzüyle devletin şefkatini tüm sıcaklığıyla insanlara hissettiriyor.

Bunun için çok özel bir çaba sarf ettiğini de düşünmüyorum. Tüm doğallığı ve samimiyetiyle davranması yetiyor zaten.

Hele Sayın Vali'nin bir esnaf ziyaretinde objektiflere yakalanan bir pozu var ki; insan ancak bu kadar samimi olur dedirtiyor. Kendisine hoş geldin diyen sanayi esnafına kollarını açmış ve gülen gözlerle öyle bir yaklaşıyor ki.


Eminim o sarılmadan sonra esnaf “Bu nasıl bir Vali?” demiştir. Tabii ki iyi anlamda. Samimiyet hemen hissedilir ve gönüllerde yer eder... Şehit aileleri ve ihtiyaç sahibi insanlar her zaman önceliği. Yaptığı ziyaretler ve icraatlar bunu gösteriyor.

Tam bir Anadolu çocuğu olan Sayın Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın çok başarılı bir vali olacağı bugünden belli... Peki kimdir Vali Harun Sarıfakıoğulları? 1970 yılında Kilis doğumlu olan Vali Sarıfakıoğulları; ilk, orta ve lise öğrenimini Kilis'te tamamladı.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirip, aynı yıl Emniyet Genel Müdürlüğünde Dernek Denetçisi olarak meslek yaşamına adım attı.

1994 yılı Mayıs ayında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Kahramanmaraş Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Adaylık süresi içerisinde Eskişehir'in İnönü ilçesinde 10 ay süreyle kaymakam vekilliği yaptı.

İngiltere'nin Oxford kentinde 8 ay dil eğitimi amacıyla bulundu. 1997 yılında 83.dönem kaymakamlık kursunu başarı ile bitirerek, İzmir Beydağı İlçesi Kaymakamı olarak atandı.


Ülkemizin farklı ilçelerinde de kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 03 Eylül 2014- 28 Haziran 2017 tarihleri arasında Nizip Kaymakamlığı görevinde bulundu.

21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 13.06.2017 tarih ve 10458 sayılı kararına istinaden Giresun Valiliğine atanan Harun SARIFAKIOĞULLARI 01 Temmuz 2017 tarihinde ilimizdeki görevine başladı.

2003 yılında Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihat KÜRKÇÜOĞLU ile birlikte "Adım Adım Şanlıurfa" isimli bir kitabı yayımlandı.

2003-2004 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Yani oldukça başarılı ve bir o kadar da donanımlı.

Tüm bunlara doğallığını ve samimiyetini de eklerseniz diyecek başka bir söz kalmıyor. Dr. Serpil SARIFAKIOĞULLARI ile evli olan Sayın Vali Harun Sarıfakıoğulları, iki çocuk babası.


Sayın Valimize bir kez daha ilimize hoş geldin diyor, kendisini başarı ve saygı dileklerimle selamlıyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap