SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Uzungöl'de sorun büyük

Uzungöl'de sorun büyük

27 Haziran 2016 Pazartesi - 11:15




Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Akyüz, çekim merkezi Uzungöl’de kangren olan bir soruna işaret etti





Çaykara ilçesindeki önemli turizm merkezi Uzungöl'de imar ve trafik sorunu baş ağrıtmaya devam ediyor. Bölgede ciddi trafik sorunu yaşandığını da dile getiren Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, "Uzungöl’ün kangren haline gelmiş imar sorunu için çalışmalar başlansa da hala çözülememesi Uzungöl’de turizmi geliştirmek için çaba sarf eden işletmeler için büyük bir engel olmaya devam ediyor. Bakanımız Süleyman Soylu gölün temizliği için talimat verdi. Yetkililerden bir an önce çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Elektrik kesintileri eskisi gibi olmasa da sorunun tam olarak çözülememesi ve turizm sezonunda aşırı yüklenmeden dolayı buradaki işletme sahipleri zor durumda kalıyor. Ayrıca trafik sorunumuz da söz konusu" diye konuştu.

Akyüz, şunları kaydetti: "Uzungöl’e bağlı olan Karester Yaylası merkeze yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafede. Burada yapılması planlanan teleferik projesi tam olarak netlik kazanmasa da projenin yapılması için gerekli çalışmalar devam etmekte. Biz teleferikle alakalı 2 aylık turizm sezonunda yer için ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Bizim bunu yaymamız için olmazsa olmazımız teleferiktir. Teleferik projesi eğer hayata geçirilirse Trabzon turizm açısında rahat bir nefes almış olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap