SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Uzungöl’de ilginç olay

Uzungöl’de ilginç olay

05 Nisan 2017 Çarşamba - 14:28








Uzungöl’de temizlik çalışmaları devam ederken, dere yatağına kömür artığı dökülmesini MHP’li Meclis Üyesi Çakıroğlu ‘Uzungöl’de kış uykusu’ diye eleştirirken, Çaykara Belediye Başkanı Tok, dökümlerin kaçak olduğunu, tespit edilenler hakkında cezai müeyyide uygulandığını söyledi.

Trabzon’un turizmde gözbebeği Uzungöl ile ilgili hummalı çalışmalar sürüyor. Gölün temizliğinin yapıldığı şu sıralarda göle dökülen kömür artıkları Ortahisar Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun dikkatini çekti. Çakıroğlu, gölün bir yandan temizlenirken diğer yandan bilinçsiz vatandaşlar tarafından kirletiliyor olmasına tepki göstererek, “Oteller kömür artıklarını dereye döküyor. İlgili belediye kış uykusunda herhalde. Bir tarafta milyonları harcayıp dereyi temizleyen anlayış, diğer tarafta dereyi kirleten anlayış. Temizlemek önemli ama onun kadar önemli diğer konularda bakım, denetim ve işletmedir. Millet kaynak yetersizliği yüzünden hizmeti gecikmeli alırken, diğer tarafta duyarsızlık yüzünden kamu kaynakları fütursuzca harcanmaktadır” dedi.

ŞİDDETLİ TEDBİRLER ALACAĞIZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise dökümlerin kaçak olduğunun altını çizerek, “Gece vakti sağa sola kaçak olarak dökümler yapılıyor. Burada biz gördüğümüz kirliliği temizliyoruz. Kirleteni gördüğümüzde de cezai müeyyide uyguluyoruz. Bu anlamda jandarma, çevre ve şehircilik il müdürlüğü, milli parklar ve belediye olarak kontrolü sağlamaya çalışıyoruz. Bu duyarsız anlayışı ortadan yok etmek için şiddetli tedbirler alacağız. 1 ay içinde de gölün temizliğini bitirmeyi hedefliyoruz. Bu sezona hazırız. Uzungöl’ün kirletilmesine asla göz yummayız. Ama gizli, saklı yapılan işler noktasında da önce insanımızın duyarlı olması gerekiyor. Çünkü bu doğa hepimizin” dedi.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap