SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Uyarı var takan yok

Uyarı var takan yok

09 Ekim 2016 Pazar - 11:00




Trabzon'un Akçaabat ilçesinde denize dolgu dökülmesini yasaklayan yetkililer kendi yasaklarını çiğneyerek bu alana önce çöp döküyor, sonra üzerini top





TOPRAKLA DOLUYOR 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde facia resmen geliyorum diyor. Çünkü ilçede deniz tahkimatı yapılmadan kıyı şeritlerinin toprakla doldurulduğu ortaya çıktı. Yetkililerin koydukları ‘Çöp ve moloz dökmek yasaktır. İzinsiz dökenlere cezai işlem uygulanmaktadır’ yazılı levhaların önünde denize çöp ve toprak dökülmesi ise görenleri hayrete düşürüyor.

TAHKİMAT YAPILIYOR

Yapılan bu izinsiz dolgunun ardından BİMER’e şikayette bulunan vatandaşlar, dilekçelerinde, “Yetkililer sadece levha diktiler ama gerekli kontroller yapılmamaktadır. Bölgemiz sel felaketleri ile büyük zararlar görüyor. İleride oluşacak dev dalgalar yüzünden sahil yolları çamur ile kapanabilir, buna bağlı olarak can kayıpları yaşanabilir” ifadelerine yer verdiler. 

EKOSİSTEM BOZULUYOR 


Çevre Sağlığı Uzmanı Kadir İskender ise büyük bir tehlikeye dikkkat çekti. İskender, bu konuda şunları söyledi: “Dolgu alanlarına önce tahkimat yapılıp daha sonra toprak koyulur. Yani ekosistem bozuldu. Böylece balıklar tehlikeye giriyor ve üreme alanları yok oluyor.”

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap