SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Uyan da balığa çıkalım!

Uyan da balığa çıkalım!

17 Kasım 2016 Perşembe - 10:10








Mehmet Barlas, Sabah'ta ne yazmış? "Bazı olaylar açığa çıksa ve failler yakalansa bile, inanmak istemiyorsunuz." "Hizmet ve ihanet kavramları 'ihanet' ile nasıl özdeş olur?" sorusuna kendine göre cevap arayan Sayın Barlas'a; "Herhangi bir konu da geç kalmış kimselere söylenen alaycı söz" anlamına gelen "Uyan da balığa çıkalım" dersek yanlış mı olur? Hem de, yıllarda bu konuda uyarılmış olunmasına rağmen...

Fındıkta gerçeğin en z tarifi...

Ordu'da yayınlanan Olay Gazetesi'nde, basında fındıkla özdeşleşmiş meslektaşımızdan olan Murat Gürsoy, "Beklenti satanlar ve alanlar" başlıklı yazısındaki şu bir paragraf ile piyasadaki durumu özetlemiş: “Üreticilere 'satmayın’ diyerek geçmişte yaptıkları hatalardan ders çıkarmayanlar, üreticinin 14-15 TL bandından satmasına engel olan kesimler, bugünkü zarardan sorumludurlar. Beklentiye sokarak üreticinin ve bu işin ticaretini yapan manav kesiminin de zarara girmesine, ülke ihracatının da düşmesine yol açtılar." Gerçeği bu kadar net ve kısa özetleyen bu satırlara yapılabilecek tek bir ilave var, o da; "Bu tabloya sebep olanları dünya hesabına mahkemeye verin,ahret adına ise beddua edin" demektir!

Denize toprak dökmede kış sezonu açıldı....

Yaz boyu denize girerken fark ettiğimiz  çevre ihanetlerinden biri olan Trabzon'un Arsin ilçesinde denize moloz ve toprak dökme işlemini bıkmadan usanmadan yazıp durmuş, bu vesile ile bu katliamı durdurmuştuk. Daha doğrusu, öyle zannetmiştir! Anlaşılan o ki, kış mevsimi ile suç ve günah olan bu işlem, kış mevsimi nedeniyle yeniden başlatıldı. Deniz çamur gölü, kıyılar çöp yığını haline yeniden dönüşmeye başladı. Ben diyeyim bu "katliamı", siz söyleyin "cinayeti" durduracak bir etkili ve yetkili yok mudur? Hatta bu faciaya OHAL kapsamında müdahale edilemez mi?


Trump'la sayfa açacaklara!

Trump ABD Başkanı seçildi ya!

Televizyon haberlerinde ekranda Trump altında bir yazı: "Ortadoğu Planı Değişecek mi?" Bu da yetmemiş; ikinci bir başlık: "Trump ile yeni sayfa açılma ihtimali var." Yahu, yaşananlara rağmen, bu ne anlamazlıktır! Gerçeklere rağmen, bu ne bilmemezliktir! Kaç bin kez yaşandı, öğrenildi, ABD tarafından da açıklandı.

"ABD'de sistem vardır"  denildi. Hayallerin ve hedeflerinin kolay kolay değişmeyeceği, değiştirilemeyeceği cümle aleme bildirildi. Açık açık söylendi. Ama, bizdekiler, bunu ne anlayabiliyor, ne öğrenebiliyorlar? Yaşanan,yaşatılan tüm gerçeklere rağmen! Ne yapsak da, bunlara ABD'nin hareket şeklini anlatabilsek! Ancak, sanırım bunlar da, "Anlamayana anlatmak zordur" denilen koğuşun vazgeçilmez mahkumları haline geldiler!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap