SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Üretici yok ise siz bir hiçsiniz

Üretici yok ise siz bir hiçsiniz

19 Ağustos 2016 Cuma - 10:21




Fındık Üreticileri 11 lira fındık fiyatına itiraz etti ve fiyatı belirleyenleri uyardı





Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak, 11 lira açıklanan fındık fiyatı için, seneye fındık bulamazsınız” diye konuştu.

TEDARİKÇİLERE EZDİRMEYİN

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak, Tarım Bakanlığına fındık fiyatı konusunda çağrıda bulundu. Albayrak, “2016 Fındık rekoltesini gerçeğe yakın açıklayarak üreticiyi tatmin ettiniz. Taban fiyatını da açıklayın, 400 bin fındık üreticisini tedarikçilere ezdirmeyin” diye konuştu.

Fındık üreticisine de çağrıda bulunan Albayrak, “Emanete fındık verme, kendini ve tüm fındık üreticisini tedarikçilere ezdirme, bilesin ki geçen yıl 14 liradan 7,5 liraya fiyat düşmüşse emanete verilen fındık yüzündendir” diyerek uyarıda bulundu.

ÜRETİCİ YOKSA SİZ HİÇSİNİZ


Bir ay önce 2015 fındığı 13 lira iken yeni ürünü 121 liraya alımını kimin başlattığını söyleyen Albayrak, “11 lira fiyat üreticiyi bahçesinden uzaklaştırır. Bu fiyatı belirleyenler iyi bilsinler ki, gelecek yıllarda fındık bulamayacaklardır. Dünyanın öbür uçundan açıkladığınız 747 bin ton rekolte gibi, olmayan fındığı uzaydan da satın aldığınızı açıklarsanız hiç şaşırmayınız. Ureticiye saygılı olun unutmayın ki, fındık üreticisi yoksa siz hiçsiniz” diye konuştu.

ÖNCE ÜRETİCİNİN BORCUNU ÖDE

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın 20 bin ton fındık alacakları sözlerine itibar etmediklerini söyleyen Albayrak, “11 yıldan beri kesinleşmiş yargı kararına karşın, borcunu ödememiş bir yönetimin açıklamasına kim inanacak, hem de 20 bin ton gibi gibi gülünç bir rakam açıklamanın ciddiyeti olabilir mi? Rekolte 468 bin ton, alacağı ürün 20 bin ton, Fıskobirlik adına utan verici bir rakam değil mi” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap