SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Üretici perişan!

Üretici perişan!

13 Nisan 2017 Perşembe - 08:54




Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, “Düşen fındık fiyatları üreticimizi perişan etmiştir. Biz soyut açıklamalar yerine somut adımlar atılmas





15 LİRA OLSUN

14 liradan 9 liraya kadar gerileyen fındık fiyatı üreticileri şoka uğrattı. Fındık fiyatının 15 liraya çıkmasını bekleyen ancak bu beklentisine bir türlü ulaşamayan fındık üreticileri, hükümete müdahale çağrısında bulundular. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu da üreticilerin bu isteğinin acil olarak hayata geçirilmesini talep etti.

KABUL EDİLEMEZ

Düşen fiyatların üreticiyi ve esnafı perişan ettiğini belirten Akarsu, üreticiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Dolarla satılan fındığın 9 lira seviyelerinde olmasına tepki gösteren Akarsu, “Dolarla sattığımız bir ürünü daha düşük bir üretim miktarında olmasına rağmen bugünkü fındık fiyatının oluşması kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

MÜDAHALE İSTİYORLAR

Eski fındıkların 8 liradan alındığını da kaydeden Akarsu, “Şu fiyatlara baktığımızda gerçekten şok oluyoruz. Üreticilerimiz her geçen gün hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyorlar. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir. Siyasilerimizin açıklama yapmaları yerine somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Acil müdahale istiyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap